Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

                                             


 Μετα απο την αποφαση του ΕΦΚΑ οι πληρωμές Συνταξεων ΙΟΥΛΙΟΥ θα γίνουν ως εξής:

Την ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ θα πληρωθούν οι ΚΥΡΙΕΣ Συντάξεις (Γήρατος και Χηρείας) των μετά τις 13/5/16 Συνταξιούχων και οι ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΛΩΝ των Συνταξιούχων.

Τα χρήματα θα είναι στα ΑΤΜ από την Παρασκευή 21/6/24 το απόγευμα.


Την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ θα πληρωθούν οι ΚΥΡΙΕΣ Συντάξεις (Γήρατος και Χηρείας) των πριν τις 13/5/16 Συνταξιούχων.

Τα χρήματα θα είναι στα ΑΤΜ από την Τετάρτη 26/6/24 το απόγευμα.


Σημ.  Μετά από τρία εξώδικα και έντονη Νομική και συνδικαλιστική πίεση, οδεύει προς επίλυση η εκκρεμότητα και η καταβολή των αναδρομικών από τους επανυπολογισμούς των Ν. Κατρούγκαλου και Βρούτση (αφορούν τους Συναδέλφους της εθελούσιας εξόδου 2006 - 2009 και τους αποχωρήσαντες της περιόδου 2012- 2016, για τους οποίους ο επανυπολογισμός είχε γίνει με τον λανθασμένο τρόπο εισφοράς  20% ή 30% αντί του σωστού 36%).

Όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογος επέβαλε την διόρθωση των λανθασμένων αυτών  επανυπολογισμών των Συντάξεων και οι οποίοι έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2021, έτσι τα οφειλόμενα αναδρομικά ανατρέχουν από την 01/01/2019 έως την ημερομηνία καταβολής.


Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2023




 

ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΦΟΡΟΛΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ

 Όπως είναι γνωστό, όσων συναδέλφων τα παιδιά έλαβαν το 2023 την χορηγία του Λογαριασμού Νεότητας (προκαταβολή ή εκκαθάριση) οφείλουν να  κάνουν φορολογική δήλωση το έτος 2024.

Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό που φορολογείται είναι ΜΟΝΟΝ η χορηγία του ΟΤΕ   το οποίο δηλώνεται στον κωδικό 403 ( το ποσό συμμετοχής του γονέα και οι τόκοι αυτού του ποσού   έχουν ήδη  φορολογηθεί κατά την καταβολή).

Το δε ποσό μέχρι 10.000 € έχει φορολογικό συντελεστή 9% και το επιπλέον ποσό συντελεστή 22 %

Σας θυμίζουμε ότι ως Σύλλογος έχουμε πετύχει, να μην ζητείται προκαταβολή φόρου επομένου έτους (εγκύκλιος του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Α 1034 /11-3-2022). Αν όμως εμφανισθεί προκαταβολή φόρου επόμενου έτους, σε οποιοδήποτε παιδί συναδέλφου, στην εκτύπωση της Φορολογικής Δήλωσης, άμεσα να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο μας.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΊΩΜΑ

Ο ΟΤΕ κάνοντας χρήση του Διευθυντικού δικαιώματος, άλλαξε ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ τις παροχές του λογαριασμού Νεότητας για τα τέκνα εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ. Έτσι από την 1η Απριλίου 2023 “παγώνει” η παροχή (δώρο) του ΟΤΕ προς τα τέκνα, στο ύψος που είχε προσδιορισθεί στις 31/03/2023 (ανάλογα με τα χρόνια συμμετοχής ή ηλικίας του τέκνου).

Όποιοι όμως συνάδελφοι που έχουν εγγεγραμμένα τέκνα στο λογαριασμό Νεότητας, μπορούν μέσα σε ένα μήνα (έχει αποσταλεί και σχετική επιστολή από την υπηρεσία του λογαριασμού Νεότητας)  να κάνουν τις κατωτέρω επιλογές:

1). Να συνεχίσουν να πληρώνουν την εισφορά ως γονέας με το ίδιο ποσό ή και  την δυνατότητα να ζητήσουν να μειωθεί αυτή η εισφορά

2). Να ζητήσουν να σταματήσει η εισφορά τους ως γονέα, οπότε θα χρειαστεί να μεταβούν στην τράπεζα και να ζητήσουν την διακοπή της πάγιας  εντολής

3). Να ζητήσουν να αλλάξουν την εισφορά τους τον μήνα Νοέμβριο κάθε έτους, όπως γινόταν σύμφωνα με τον Κανονισμό.

Η παροχή (δώρο) του εργοδότη ΟΤΕ σταμάτησε – πάγωσε στο ύψος που είχε την 1η Απριλίου του 2023.

Τα χρήματα (δώρο) που έχουν κατοχυρωθεί ως τις 31/03/2023 θα αποδίδονται  στα τέκνα είτε ως προκαταβολή είτε με την εκκαθάριση, όπως ορίζει το καταστατικό.

Σημειώνεται ότι, η εισφορά – συμμετοχή του γονέα που συσσωρεύεται, τοκίζεται με επιτόκιο 4% για το 2024.

Υπενθυμίζουμε ότι, η προκαταβολή καταβάλλεται στο τέκνο του συναδέλφου από την ημερομηνία που συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του (και καλό είναι, για φορολογικούς λόγους, να εισπράττεται)

 

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών - Ομίλου ΟΤΕ

Βερανζέρου 13, 10677 Αθήνα

τηλ: 2103821338 & 2103823769

φαξ: 2103824752

email: pss-ote@otenet.gr


Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ των ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ των Ν.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ και ΒΡΟΥΤΣΗ.


Επειδή για μια ακόμα φορά, οι υποσχέσεις της Διοίκησης του ΕΦΚΑ για την καταβολη αυτων των αναδρομικων αποδείχθηκαν καλπικες, ο Σύλλογος μας προχωρά σε μηνυτήρια αναφορα κατά της Διοίκησης του ΕΦΚΑ και των αρμοδίων γενικών διευθυντών. Μετα απο τρια εξώδικα και αμέτρητες παραστάσεις διαμαρτυρίας, η υποσχεση για καταβολη στο τελος ΜΑΙΟΥ για μια ακομα φορα δεν τηρήθηκε! Τωρα πλεον τελειωσαν τα "ψέματα και η κοροϊδία". Κατατίθεται μηνυτήρια αναφορα ! Η δικαιοσύνη έχει πια τον λόγο. 

Δεν παει άλλο!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ των ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ (απο 1/1/2019) και ΕΝΤΟΚΑ !

ΑΡΚΕΤΆ ΠΙΑ !

ΑΝΑΒΟΛΗ εκδίκασης της προσφυγής του Συλλόγου μας στο ΣτΕ!

                                               

Αναβλήθηκε για τις 04/11/2024 η εκδίκαση -συζήτηση- της προσφυγής στο ΣτΕ, του Συλλόγου  μας, της ΑΓΣΣΕ και άλλων Συνταξιοδοτικών Οργανώσεων, για την ΑΚΥΡΩΣΗ της περίφημης Εγκύκλιου Τσακλόγλου που αφορά την ΠΕΡΙΚΟΠΗ του ποσού της Εθνικής Σύνταξης των 420€, επί των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ  ΧΗΡΕΙΑΣ (για όσες/όσους έχουν και δική τους Σύνταξη ή εργάζονται).

Όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκε αυτή η απαράδεκτη εγκύκλιος (30/12/2021), την κατήγγειλε ως Απάνθρωπη και ΑΔΙΚΗ, απαιτώντας να ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ, ενώ  με τεκμηριωμένα και σοβαρά νομικά επιχειρήματα, προσφύγαμε στο ΣτΕ ζητώντας να ΑΚΥΡΩΘΕΙ ως αυθαίρετη, καταχρηστική και αντισυνταγματική.

Είναι η τρίτη φορά που αναβάλλεται, (ίσως και λόγω της προεκλογικής περιόδου , η συζήτηση-εκδίκαση-στο ΣτΕ της  προσφυγής μας, για την ΑΚΥΡΩΣΗ αυτής της αντικοινωνικής εγκυκλίου ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ. Έχουμε τονίσει προς όλους, και ιδιαίτερα προς τον Κύριο Πρωθυπουργό, ότι πρόκειται για ένα τεράστιο οικονομικό και άκρως σοβαρό κοινωνικό θέμα, το οποίο αφορά χιλιάδες Συνταξιούχους που διαβιούν στα όρια της φτώχειας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.

Γιατί η τυχόν αφαίρεση του ποσού των 420€ της Εθνικής Σύνταξης, από τις ήδη δραματικά πετσοκομμένες  Συντάξεις ΧΗΡΕΙΑΣ, θα τις μετατρέψει σε προνοιακές παροχές των 150 – 200€!

Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τον Αγώνα, με κάθε δυνατό τρόπο και μέσον, ώστε να αποτρέψει αυτή την οικονομική και κοινωνική τραγωδία για τους Συνταξιούχους των Συντάξεων χηρείας .

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!



ΟΠΑΚΕ - ΟΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2024

                                             https://drive.google.com/file/d/10I0AB0ExTMft8CgjmG19wA--zRPSZ-wH/view?usp=sharing https://driv...