Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΠΥΥ για ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ


Σύμφωνα με εγκύκλιο-ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, παρατείνεται η καταβολή αποζημίωσης ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στους δικαιούχους του Οργανισμού, για αγορά – δαπάνες που διενεργήθηκαν ή θα διενεργηθούν έως και τις 31/12/2019 (Όπως είναι γνωστό η σχετική αποζημίωση είναι έως 100€, για κρύσταλλα και σκελετό).  Αυτό έγινε επιβεβλημένο, γιατί δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η συμφωνία του ΕΟΠΥΥ, με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων Οπτικών ειδών, οι οποίοι δεν αποδέχονται την πρόταση του ΕΟΠΥΥ να λαμβάνουν από τον ασφαλισμένο το voucher και στη συνέχεια να εισπράττουν εκείνοι, το αναλογούν ποσό από τον ΕΟΠΥΥ (σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο).
Έτσι συνεχίζεται η ταλαιπωρία αλλά και η αφαίμαξη των ασφαλισμένων, αφού πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους, στον οπτικό και στη συνέχεια να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στις περιφερειακές επιτροπές του ΕΟΠΥΥ, για αν εισπράξουν μετά από έξι μήνες τα 100€!!
Για μια ακόμα φορά το οργανωμένο κράτος,  η Κυβέρνηση,  ΑΔΥΝΑΤΕΙ να επιβάλει την ισονομία και τους κανόνες διαφάνειας σε μια ισχυρή κοινωνική ομάδα, όπως είναι αυτή των ιδιοκτητών Οπτικών ειδών για την οποία ο ΕΟΠΥΥ, καταβάλλει δαπάνες περίπου  80 εκ. € ετησίως. Γι’ αυτό, δυστυχώς, θα συνεχισθεί και το επόμενο διάστημα, η άρνησή τους να αποδεχθούν το voucher του ασφαλισμένου και πιθανόν θα χρειασθεί και ΝΕΑ παράταση, του παλαιού συστήματος, αποζημίωσης των ασφαλισμένων.
Θυμίζουμε ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την κάλυψη της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ είναι τα εξής:
α ) Ιατρική γνωμάτευση από τον Οφθαλμίατρο. Έγκριση της γνωμάτευσης από τον Ελεγκτή γιατρό εντός 15 ημερών και εκτέλεση της συνταγής εντός 30 ημερών από την έγκριση του Ελεγκτή.
β ) Απόδειξη πώλησης από το Κατάστημα Οπτικών ειδών στην οποία θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του ασφαλισμένου και το χορηγούμενο είδος.
γ )  Βεβαίωση του Οπτικού ότι εκτέλεσε επακριβώς την ιατρική γνωμάτευση, του συγκεκριμένου ιατρού Οφθαλμιάτρου, με τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ότι το χορηγούμενο είδος έχει πιστοποίηση καταλληλότητας CE.
Όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά, μαζί με τη πρώτη σελίδα του Βιβλιαρίου Τράπεζας στην οποία θα αναγράφεται ο Τραπεζικός λογαριασμός και το ΙΒΑΝ, στον οποίο θα κατατεθούν τα χρήματα (100 €).
Ο ασφαλισμένος δικαιούται γυαλιά μυωπίας ή πρεσβυωπίας κάθε 4 χρόνια (όχι και τα δύο ταυτόχρονα) και φακούς επαφής κάθε δύο χρόνια. Για παιδιά έως 12 χρονών καλύπτονται γυαλιά ασφαλείας (άθραυστα) κάθε δύο χρόνια.   



ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΟΠΥΥ ΑΘΗΝΑΣ
·       Η Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ της οδού Αχαρνών 96, ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ από 16/12/19 στην
οδό ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  104 και στην οποία θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι κάτοικοι των Δήμων: ΒΥΡΩΝΑ, ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΔΑΦΝΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΤΑΥΡΟΥ και ΥΜΗΤΤΟΥ.
·       Οι Ασφαλισμένοι κάτοικοι του Δήμου ΑΘΗΝΑΙΩΝ, θα εξυπηρετούνται από την
          Περιφερειακή Διεύθυνση  του ΕΟΠΥΥ, της οδού  ΗΠΕΙΡΟΥ 38, από 5/12/2019.

Συνάδελφοι,
Ο κλάδος των παροχών υγείας, είναι ένας ιδιαίτερα κρίσιμος και χρήσιμος κλάδος που απαιτεί παρακολούθηση, γνώση και καθημερινή παρέμβαση, γιατί όπως και για τον ΕΦΚΑ έτσι και για τον ΕΟΠΥΥ, έγινε  βίαια και ανοργάνωτη ενοποίηση του κλάδου υγείας η οποία επέφερε μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και επιβάρυνση των ασφαλισμένων.
Ελπίζουμε το νέο εκλεγμένο Δ. Συμβούλιο του Συλλόγου μας, να έχει την  βούληση και τη γνώση, να παρεμβαίνει αποτελεσματικά για την βελτίωση  όλων αυτών των παροχών, προς τους ασφαλισμένους.


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...