Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Απάντηση στα ερωτήματα για τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Σχετικά με τα ερωτήματα , να πούμε τα εξής :

Τα λάθη που έχουν γίνει με τον ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ  τις 1/1/19 ( Ν Κατρούγκαλου) έχουν εντοπιστεί και τα έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωση μας.

α) Για όσους είχαν στα χαρτάκια ως φορέα Ασφάλισης ΤΑΠ-ΟΤΕ τους θεώρησαν ως υπαλλήλους ΤΑΠ-ΟΤΕ (εισφορά 20%)!!  ενώ όσοι είχαν φορέα Ασφάλισης ΟΤΕ εισφορά 36% που είναι το σωστό. 

Αυτό το παραδέχθηκαν και δεσμεύτηκαν ότι θα το διορθώσουν με τις συντάξεις ΜΑΡΤΙΟΥ . Μένει να το δούμε!!

β) Για όσους είχαν να λαμβάνουν διαφορά - αύξηση - που καταβάλλεται σε 5 ετήσιες δόσεις ,ΑΛΛΑ η παρακράτηση υπέρ Υγείας και υπέρ ΕΑΣ, γίνεται ΣΕ ΟΛΟ το ποσό
από 1/1/19!!! το παραδέχθηκαν και δεσμεύτηκαν ότι και αυτό θα το διορθώσουν με τις συντάξεις ΜΑΡΤΙΟΥ μένει να το δούμε και αυτό !!

γ) Η κατάσταση στις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ είναι τραγική ή απροετοίμαστη ενοποίηση ,οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα , αλλά πάνω απ' όλα η πολιτική διάθεση είναι να ΜΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ  ΤΙΠΟΤΑ για μας!
Τα όποια  ελάχιστα θετικά προέβλεπε η απόφαση του ΣτΕ ( ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 18) με την νέα προσφυγή του ΕΦΚΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ στο ΣτΕ ( συζητήθηκε 10/1/20)
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ  να ακυρωθoύν !!

Τέλος όσον αφορά το "νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο" ΜΟΝΟ ΝΕΟ δεν είναι !!
Μόλις χθες κατατέθηκε ,θα το μελετήσουμε ,θα το αξιολογήσουμε  και θα τοποθετηθούμε ,όπως πάντα ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.
Από μια πρώτη μάτια , φαίνεται ότι υιοθετεί ,και επανατοποθετεί όλες τις αντικοινωνικές και  αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ !! 

ΥΣ. Της επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούμε πιο αναλυτικά και τεκμηριωμένα δυστυχώς όταν λέγαμε "κρατάτε μικρό καλάθι" επιβεβαιωθήκαμε !!


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...