Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Νόμος του κράτους με 158 ψήφους έγινε το Νομοσχέδιο της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ( Ν.ΒΡΟΥΤΣΗ)


Νόμος του κράτους με 158 ψήφους έγινε το Νομοσχέδιο της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ( Ν.ΒΡΟΥΤΣΗ) για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ σύστημα της χώρας.

Ουσιαστικά πρόκειται για " μακιγιάζ " του αντικοινωνικού και αντισυνταγματικού N. Κατρούγκαλου , με οριακές θετικές μικρό μεταβολές ,για πολύ λίγους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ μέλη μας (τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ) και μόνο για όσους έχουν άνω των 30,1 ετών ασφάλιση συνολικά ( στο ΤΑΠ-ΟΤΕ η σε όποιον άλλο ασφ. φορέα)

Όπως αναλυτικά και τεκμηριωμένα έχουμε αναπτύξει σε προηγούμενα άρθρα οι βασικές και δομικές παράμετροι του Ν.Κατρουγκαλου παραμένουν αναλλοίωτες και με τον νέο Νόμο Βρούτση ,με αποτέλεσμα να προκύπτουν τεράστιες προσωπικές διάφορες (χρέος ) για την συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, ειδικότερα όσων  έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν το 2008 και προς τα πίσω.

Η πολιτική σκοπιμότητα διατήρησης της προσωπικής διαφοράς (χρέος) και στον ΝΕΟ ΝΟΜΟ είναι προφανέστατη  και μόνιμη απειλή αφαίρεσης της από την καταβαλλόμενη σύνταξη , ενώ στην καλύτερη περίπτωση δεν θα  εισπράξουν αύξηση  ΠΟΤΕ αυτοί οι Συνταξιούχοι ,δεδομένου ότι οι όποιες αυξήσεις δοθούν από το 2023 και μετά, απλώς θα μειώνουν την προσωπική διαφορά, δηλαδή  το ΧΡΕΟΣ!
Οι εισφορές του 13ου, του 14ου μισθού, και του οικογενειακού επιδόματος για τους συνταξιοδοτηθέντες πριν τις 13/5/16, αγνοούνται και δεν υπολογίζονται  και στο ΝΟΜΟ ΒΡΟΥΤΣΗ ( όπως και στο Ν.Κατρουγκαλου), με αποτελέσματα
να προκύπτει μικρότερο- μειωμένο- κατα 17% ανταποδοτικό ποσό σύνταξης και ως εκ' τούτου πολύ μικρότερο τελικό ποσό κυρίας σύνταξης.

 Αυτή  η παρανομία, και αυθαιρεσία ,επανανομοθετήθηκε στον νέο ΝΟΜΟ παρά τις αποφάσεις της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικράτειας του 2015 που χαρακτήρισαν αντισυνταγματικές αυτές της αφαιρέσεις - μειώσεις !

 Ισχύουν όμως και σωστά  υπολογίζονται για τους Συνταξιοδοτηθέντες μετά  της 13/5/16, γι αυτό προκύπτουν σημαντικά  αυξημένες συντάξεις, των νεότερων συναδέλφων ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ σε σχέση με τους παλιότερους.
Καταργήθηκε επίσης οριστικά η διάταξη του άρθρου 120 του Ν 4611/19 για την λεγόμενη "13η" σύνταξη ,που ουσιαστικά ήταν ένα ετήσιο επίδομα αλλά και αυτό το ελάχιστο αφαιρέθηκε - καταργήθηκε με τον νέο ΝΟΜΟ.

Επανανομοθετήθηκε η εισφορά 6% υπέρ υγείας, και στην επικουρική σύνταξη. Γι αυτά τα σοβαρά οικονομικά και κρίσιμα θέματα εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ που συζητήθηκε στις 10/1/20 , μετά από προσφυγή του ΕΦΚΑ (Κυβέρνησης) με την οποία καλείται να ξανά κρίνει τις δικές του αποφάσεις το ΣτΕ και να επαναπροσδιορίσει τον χρόνο εφαρμογής τους, τόσο για τις ΚΥΡΙΕΣ όσο  και για της ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ συντάξεις .

Με όλες της διατάξεις και προβλέψεις του νέου Νόμου ,όχι μόνον δεν  βελτιώνεται και δεν ενισχύεται το εισόδημα των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ μελών μας αλλά στη καλύτερη περίπτωση μένει στάσιμο, δηλαδή ΜΗΔΕΝ αυξήσεις και με υπαρκτό τον κίνδυνο κατάργησης της προσωπικής διαφοράς και επομένως νέες δραματικές μειώσεις ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ .

Επομένως ΑΝΘΡΑΚΕΣ ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ και για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι εμπαίζονται και εξαπατούνται ,από ψεύτικες  προεκλογικές υποσχέσεις .
Η ΕΝΟΤΗΤΑ η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ είναι η ΕΛΠΙΔΑ για την ΑΛΛΑΓΗ την ΝΙΚΗ και την ικανοποίηση των  ΔΙΚΑΙΩΝ  ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ  μας.

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...