Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 25/2/20


Το Δ.Συμβουλιο και ο Σύλλογος μας , σταδιακά , σοβαρά ,και αποφασιστικά  αναδεικνύει και προωθεί  καθημερινά ,τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα των μελών μας ,παρεμβαίνει  ,πιέζει και απαιτεί  λύσεις , στα δίκαια και νόμιμα αιτήματα μας.

Αυτό ενοχλεί αφάνταστα " το παλιό και κατεστημένο σύστημα," το οποίο  καταψηφίζει ,συκοφαντεί , απειλεί και προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη νέα πορεία  και στις δράσεις του Συλλόγου μας, μάταια όμως  και αναποτελεσματικά !
Οι προχθεσινές αποφάσεις του Δ. Συμβουλίου , δείχνουν το δρόμο και την  νέα πορεία του Συλλόγου, που θέλουν, απαιτούν ,και αγκαλιάζουν ΟΛΟΙ 
οι Συνταξιούχοι μέλη μας, γιατί καθημερινά βλέπουν την αλλαγή στο ΣΥΛΛΟΓΟ μας.



 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 25/2/20
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ 26.2.2020
Συνεδρίασε την Πέμπτη 25/2/20 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, και μεταξύ άλλων, πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Σύγκληση της Τακτικής Γ.Α.Σ στην Αθήνα το πρώτο 15θήμερο του Μαΐου 2020 (η ακριβής ημερομηνία θα καθορισθεί την επόμενη εβδομάδα), με θέματα:

α) Διοικητικός απολογισμός – Πρόγραμμα δράσης
β) Οικονομικός απολογισμός – Προϋπολογισμός 2020
γ) Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
δ) Συγκρότηση ειδικής Ελεγκτικής Επιτροπής για την περίοδο 11ος 2018 έως 12ος 2019
ε) Νέος Ασφαλιστικός Νόμος, προβλήματα, αδικίες, νέες περικοπές
στ) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
ζ) Ενημέρωση – τρέχοντα προβλήματα κλπ
2. Σύγκληση Καταστατικής Γ.Α.Σ στην Αθήνα, την επόμενη ημέρα λήξης της τακτικής Γ.Α.Σ, με θέμα:

Τροποποιήσεις καταστατικού, συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα συγκεντρώσει, θα επεξεργαστεί και θα προτείνει τις τροποποιήσεις του καταστατικού, αξιοποιώντας και τις προτάσεις των Περιφερειακών Τμημάτων ή μεμονωμένων συναδέλφων που θα αποσταλούν στο Σύλλογο.
3. Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο Κυβέρνησης.

Αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των παρεμβάσεων- προσπαθειών σε συνεργασία με τις ομοειδείς Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις, για διόρθωση και άμβλυνση των αδικιών και στρεβλώσεων του υπό ψήφιση Ν. Βρούτση, ακύρωση μεταξύ άλλων της διάταξης για την κατάργηση της λεγόμενης «13ης σύνταξης», του άρθρου 120 του Ν 4601 /2019

4. Απαίτηση για ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων, και διόρθωσης των λαθών των επανυπολογισμένων συντάξεων της 1/1/2019 (Ν. Κατρούγκαλου) πριν ξεκινήσει η εφαρμογή και ο δεύτερος επανυπολογισμός με το νέο Ν. Βρούτση.
5. Απαίτηση για έκδοση νέας ατομικής Συνταξιοδοτικής Απόφασης για κάθε έναν συνταξιούχο που είναι η μόνη επίσημη και νόμιμη δικαιοπρακτική πράξη (όπως εξάλλου συστήνει ο Συνήγορος του Πολίτη) ώστε να ξέρει ο κάθε συνταξιούχος, ποια δεδομένα και παραδοχές λήφθηκαν υπόψη, για τον υπολογισμό του ποσού της ανταποδοτικής σύνταξης (Οικογενειακό επίδομα, 13ος & 14ος μισθός).
6. Εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, για την λύση του προβλήματος των Επικουρικών συντάξεων (ένεκα του χρόνου ασφάλισης και της ημερομηνίας εφαρμογής αναδρομικότητας).
7. Απόφαση για λειτουργία γραφείου Ιατρείου του Συλλόγου κατ’ αρχήν στην Αθήνα και με εξουσιοδότηση στην Εκτ. Επιτροπή για λειτουργία Ιατρείων στα Περιφερειακά Τμήματα, όπου υπάρχουν οι αντικειμενικές χωροταξικές και οικονομικές δυνατότητες, είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία και συνέργιες με ομοειδείς συνταξιοδοτικές οργανώσεις, για δωρεάν συνταγογράφηση φαρμάκων και παραπεμπτικών εξετάσεων.
8. Παρέμβαση, παρακολούθηση και εντατικοποίηση των προσπαθειών, για τη σωστή, δίκαιη και νόμιμη εφαρμογή των διατάξεων, για τις συντάξεις χηρείας και την αναπροσαρμογή τους από 50% σε 70% από 1ης Ιουνίου 2019 (αποχωρήσαντες – αποβιώσαντες πριν ή μετά το Ν 4387/16 Ν. Κατρούγκαλου, κλπ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρά τις αρνήσεις, τις συκοφαντίες και τις απειλές, με τις αποφάσεις και κατευθύνσεις του δρομολόγησε την αντιμετώπιση και διεκδίκηση όλων των σοβαρών Συνταξιοδοτικών – Ασφαλιστικών και κοινωνικών προβλημάτων των Συνταξιούχων μελών μας, ώστε σε αυτή τη νέα πορεία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να προωθηθούν και να δοθούν λύσεις στα κοινά, πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα, που αφορούν και απασχολούν ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους μέλη μας, για τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...