Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ν. ΚΟΥΝΑ


Πριν από λίγες μέρες ο Ν. Κούνας κυκλοφόρησε μια  απαράδεκτη ,
υβριστική -συκοφαντική -διχαστική ανακοίνωση γεμάτη ΨΕΜΑΤΑ - ΕΜΠΑΘΕΙΑ και ΑΛΑΖOΝΕΙΑ

Με όσα λέει και γράφει ,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ την ΟΜΟΦΩΝΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ των ΔΕΚΑ (10) συμβούλων να μην συμφωνήσουν  - υποκύψουν στον εκβιασμό  του  να γίνει πρόεδρος. Επιβεβαιώνει  απολύτως  γιατί  είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για μια τέτοια θέση. Πιο συγκεκριμένα :

Όλες οι συζητήσεις έγιναν στη λογική συγκρότησης ενός προεδρείου
ΕΝΩΤΙΚΟΥ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ- και ΙΚΑΝΟΥ να γυρίσει σελίδα στον ΣΥΛΛΟΓΟ μας ,να δώσει νέο όραμα και προοπτική , να ανοίξει  δρόμους , να είναι ένα προεδρείο σεβαστό και αποδεκτό από φίλους και αντιπάλους.
  Ο συσχετισμός των τριων(3) παρατάξεων ,που συνομίλησαν.  και συμφώνησαν
  στη συγκρότηση ενός τέτοιου δημοκρατικού προεδρείου  ήταν :
  ΠΕΝΤΕ  Σύμβουλοι της ΕΝΩΤΙΚΗΣ -ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ
  ΤΡΕΙΣ  Σύμβουλοι της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ
  ΕΝΑΣ  Σύμβουλος  ανεξάρτητος κοινής αποδοχής
  ΔΥΟ  Σύμβουλοι της  ΔΑΚΕ

    Ο συσχετισμός δυνάμεων είναι σαφέστατος, αλλά δεν είναι το μοναδικό 
    κριτήριο επιλογής ηγετικών στελεχών, και μάλιστα Πρόεδρου ,απαιτούνται 
    και άλλα συνδυαστικά προσόντα και ικανότητες.
    
     Οι ΔΕΚΑ στους ΕΝΤΕΚΑ συμφώνησαν και ΨΗΦΙΣΑΝ  την συγκεκριμένη πρόταση μόνο ο Ν. Κούνας διαφώνησε  αυτοπροτάθηκε και δεν ψήφισε κανέναν άλλο διασπώντας τη κοινή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ πρόταση των ΔΕΚΑ.
Δεν ζήτησε βέβαια άλλο αξίωμα , για να του το αρνηθεί κάποιος ,άλλα
αφού ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ θα ήταν θρασύτατο να ζητήσει από αυτούς που δεν ψήφισε να τον προτείνουν και να τον ψηφίσουν για άλλο αξίωμα ,έξαλλου όπως δήλωσε αυτάρεσκα, και αλαζονικά  ήθελε ΠΡΟΕΔΡΟΣ και μόνο ΠΡΟΕΔΡΟΣ !

Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν  συνδικαλιστικά στελέχη με εμπειρία - γνώση - ικανότητα και προσφορά στο Συνδ. κίνημα, άλλα με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας ,έκαναν πίσω, και όχι μόνο δεν προέβαλαν απαιτήσεις ,αλλά προσφέρθηκαν να υπηρετήσουν το κοινό σκοπό ,και την μεγάλη αλλαγή στο ΣΥΛΛΟΓΟ από άλλες θέσεις ευθύνης.

Έθεσαν το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ ,για να ενωθούν και όχι να διχαστούν οι δυνάμεις .
Μόνο ο ίδιος δεν το αντιλαμβανόταν ,αυτοπροτάθηκε και επέμενε  μόνος του!
Τα άλλα δυο στελέχη της Πανελλήνιας κίνησης διαφώνησαν μαζί του,
 και ανέλαβαν θέσεις  στο προεδρείο, χωρίς να έχουν ψηφιστεί από αυτόν!
Όλα τα άλλα μικρόψυχα και κουτοπόνηρα ,που αναφέρει στο λιβελογράφημα του είναι ανάξια σχολιασμού και σοβαρής κριτικής .
Αν υιοθετούσαμε την συλλογιστική του, των περισσότερων σταυρών ,που πήρε στο ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της παράταξης του , τότε αυτόματα θα εκλέγονταν οι πρόεδροι στα Σωματεία, χωρίς αξιολόγηση ικανότητας ,γνώσης ,ήθους, σοβαρότητας, συνθετικού πνεύματος και αποδοχής από την πλειοψηφία , και ευρύτερα από την  πλειοψηφία των μελών μας.

Σκοπίμως λοιπόν όλα αυτά τα προσπερνά, και μάλιστα επιχειρεί να εμφανίσει τάχα δική του κατάκτηση την καθιέρωση της απλής αναλογικής στο ΣΥΛΛΟΓΟ ,και αγνοεί ότι αυτή επεβλήθη με αγώνες και δικαστικές προσφυγές άλλων , απο τις προηγούμενες εκλογές του 2017.

Το να μην γνωρίζει κάποιος τα προβλήματα δεν είναι κακό , να επιχειρεί όμως με ημιμάθεια  να παρουσιαστεί ως γνώστης , "ρυθμιστής και μοναδικός αγωνιστής"  είναι αστειότητες.

Όμως έως  εδώ, τέλεια και παύλα, δεν θα ασχοληθούμε ξανά με τέτοιες μικρότητες ,εξάλλου έχουμε χρέος, να ασχοληθούμε και να δουλέψουμε για πολύ πιο σοβαρά πράγματα!

Ο Σύλλογος αλλάζει ρότα ,καθημερινά αναπτύσσει δράσεις ,αποκτά κύρος και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ,ασχολείται με τα μεγάλα ,αλλά και μικρά καθημερινά πρόβλημα που απασχολούν τα μέλη μας .

Οι Συνάδελφοι σε όλη τη χώρα ,και ανεξάρτητα από παραταξιακή προτίμηση αγκάλιασαν , χάρηκαν ,και ικανοποιήθηκαν από αυτή την αλλαγή ,και από το νέο ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ του Συλλόγου μας !

Αυτή την προσδοκία και απαίτηση των Συναδέλφων θα υπηρετήσουμε 
με συνέπεια και αποφασιστικότητα ,όλοι μαζί πάμε μπροστά !
Στην  ΕΝΟΤΗΤΑ η ΔΥΝΑΜΗ   στον ΑΓΩΝΑ η  ΝΙΚΗ


Η τεχνητή νοημοσύνη παράγει ανέργους

  Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ο ρόλος της εργασίας στην παραγωγική διαδικασία σταδιακά περιορίζεται, με την επέκταση και την ένταση της ε...