Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

1η ΜΑΗ ημέρα ΜΝΗΜΗΣ - ΤΙΜΗΣ - και ΑΓΩΝΑ




Μια αλλιώτικη Πρωτομαγιά γιορτάζουμε εφέτος , στη σκιά της πανδημίας και των μέτρων  υγείας ,προστασίας και αποστασιοποίησης .
Οι διαχρονικοί αγώνες των εργαζομένων και του Λαού μας γενικότερα για κοινωνική δικαιοσύνη , ισότητα , ελευθερία , και δημοκρατία γίνονται σήμερα επίκαιροι και αναγκαίοι όσο ποτέ άλλοτε .
Με αφορμή και την πανδημία του κορονοϊού ,αναδείχθηκαν πιο έντονα  οι δομικές πολιτικές διάφορες ,όπως αυτές του πολύτιμου αγαθού της υγείας και της ζωής και εκείνες της οικονομίας και του κέρδους.
Αναδείχθηκε περίτρανα ο κυρίαρχος και Αναντικατάστατος  ρόλος του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΥΓΕΙΑΣ, της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ,του ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Το διαχρονικό απεργιακό μας σύνθημα ,οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και η ΖΩΗ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ και τις ΑΓΟΡΕΣ , κυριαρχεί σήμερα έντονα παντού  αποκαλύπτοντας τα αδιέξοδα και τις αθλιότητες του ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ.
Πρώτη ΜΑΗ 2020 μέρα αναστοχασμού, και επικαιροποίησης των ΑΞΙΩΝ και των ΙΔΕΩΝ , μέρα μνήμης και τιμής , των αγωνιστών της τάξης μας για μια  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΗ , ΕΙΡΗΝΙΚΗ , ΙΣΟΤΗΤΑΣ και ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ .
Για μια Ευρώπη των Λαών ,και όχι των Αγορών και των Κερδών.
Μέρα τιμής, των πρωτοπόρων αγωνιστών και εκτελεσθέντων της Καισαριανής , των συναδέλφων μας των Τ.Τ.Τ (3Τ), των αγροτών του Κιλελέρ ,των εργατών
του Σικάγου και όλων αυτών που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα Πανανθρώπινα ιδανικά ,και τα δικαιώματα των απλών Ανθρώπων ,για μια αξιοπρεπή ζωή , για κοινωνικά δικαιώματα ,για ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Σήμερα έχουμε χρέος και καθήκον επιτακτικό , να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η κρίση υγείας  του κορονοϊού , σε κρίση κοινωνική και οικονομική ,με νέα βάρη και περικοπές στα οικονομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα ,και για νέες ανισότητες και αδικίες ,σε βάρος των εργαζομένων των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ,και των απλών πολιτών.
Οι Εργαζόμενοι, οι Άνεργοι , και οι Συνταξιούχοι, αλληλένδετα και διαλεκτικά έχουν κοινά συμφέροντα  και ανάγκες, γι αυτό θα πορευτούν μαζί.
Όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ  να ΔΩΣΟΥΜΕ και αυτή τη ΜΑΧΗ και να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ γιατί:
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και η ΖΩΕΣ ειναι πάνω απο τα ΚΕΡΔΗ και της ΑΓΟΡΕΣ !!
   ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  - Ζήτω  η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

                          ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ