Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


                                ΑΘΗΝΑ    26/6/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Συνεδρίασε χτες 25/6/2020 η Εκτελεστική Επιτροπή του Συλλόγου μας (στην μετά Κορονοιού περίοδο) η οποία συζήτησε την εξέλιξη των προβλημάτων μας και καθόρισε τη συνέχεια των δράσεων και διεκδικήσεων του Συλλόγου μας.
Ενημερώθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή και ενέκρινε τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που έκανε το Προεδρείο του Συλλόγου μας όλο αυτό το διάστημα του lockdown και για το οποίο, το Προεδρείο ήταν σε συνεχή και καθημερινή επαφή με τους συναδέλφους μέλη, προωθώντας και λύνοντας μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά και κοντά και δίπλα σε κάθε συνάδελφο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Αναφέρθηκαν και συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις και δράσεις  του Προεδρείου μας για την αιμοληψία, για τις επικουρικές συντάξεις , για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας, για τις εκκρεμότητες και τα λάθη επανυπολογισμού των Κύριων Συντάξεων αλλά και των Συντάξεων χηρείας, τις επιστολές παρέμβασης του Προεδρείου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, προς τον Υποδιοικητή και τις τρείς (3) συναντήσεις που έγιναν μαζί του , αλλά και συναντήσεις που έγιναν με υψηλόβαθμα στελέχη του e-ΕΦΚΑ.
Για τις συσκέψεις που έγιναν με τις Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις της ΔΕΗ, αλλά και τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΕΛΤΑ  και ΟΣΕ και την αποστολή κοινής επιστολής παρέμβασης για την αποτροπή μεταφοράς -διάλυσης του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ (Κλάδου Κύριας Σύνταξης), κλπ   
Συγκεκριμένα τα επιμέρους θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή Ε.Ε. ήταν:
α). Οικονομικός Απολογισμός. 
β). Εκκρεμότητες και παρεμβάσεις από τη λανθασμένη εφαρμογή των Ν 4387/16 (Ν. Κατρούγκαλου)  που αφορά τον επανυπολογισμό τόσο για τις Κύριες αλλά και τις επικουρικές συντάξεις και Ν4670/20 (Ν.Βρούτση).
γ). Μεταφορά- μετακόμιση του ΕΦΚΑ –π. ΤΑΠ-ΟΤΕ.
δ). Έναρξη λειτουργίας Ιατρείου του Συλλόγου.
ε). Προγραμματισμός συνεδριάσεων των Συλλογικών Οργάνων του Συλλόγου (Διοικητικό Συμβούλιο- ΓΑΣ- Περιφερειακές Συνελεύσεις κλπ).
στ). Ενημέρωση γενικότερων Συνταξιοδοτικών Ασφαλιστικών Θεμάτων.
Συνάδελφοι,
Παρακολουθούμε – παρεμβαίνουμε και διεκδικούμε όλα τα θέματα-προβλήματα που δυστυχώς συσσωρεύονται για τα μέλη μας, από τις άδικες και αντικοινωνικές πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούμε και είμαστε σε εγρήγορση για την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει (θα επανακρίνει πιο σωστά) τις παράνομες μνημονιακές περικοπές (αναδρομικά Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων).    
Όπως είναι γνωστό, τόσο ο Νόμος Κατρούγκαλου όσο και ο Νόμος Βρούτση, ΔΕΝ σεβάστηκαν και δεν εφάρμοσαν τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ του Ιουνίου 2015, συνεχίζοντας να εμπαίζουν τους συνταξιούχους μέλη μας με διάφορα νομικίστικα και δικολαβικά τερτίπια ωθώντας τους συνταξιούχους στα δικηγορικά γραφεία.
Απαίτησή μας και απαράγραπτο δικαίωμά μας με Πολιτική Απόφαση της Κυβέρνησης, να επιστραφούν όλες οι παράνομες μνημονιακές περικοπές, όπως εξάλλου έγινε με άλλες Κοινωνικές Ομάδες (Δικαστικοί –Πανεπιστημιακοί- ένστολοι).
Η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ δε μπορεί παρά να ισχύει για ΟΛΟΥΣ ή για ΚΑΝΕΝΑΝ !

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
στην ΕΝΟΤΗΤΑ η ΔΥΝΑΜΗ μας.

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...