Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλιση


“στο τζόγο τα λεφτά των εργαζομένων σε σοβαρό κίνδυνο οι επικουρικές συντάξεις”

Μετά τον Ευρωβουλευτή της Ν. Δημοκρατίας Κος Κύρτσος, που πρότεινε την ΑΝΑΒΟΛΗ (ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ;) των αναδρομικών στους συνταξιούχους λόγω των συνθηκών του κορωνονοïού, χθες 30/8/20 ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κος Πατέλης, εξήγγειλε την ιδιωτικοποίηση – κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης, δηλώνοντας προκλητικά τα εξής:

1.     Δεν θα παίρνουμε τα λεφτά από τους Νέους για να πληρώνουμε του Ηλικιωμένους!

2.     Ιδιωτικοποιείται – κεφαλαιοποιείται – τζογάρεται η επικουρική ασφάλιση, για τους νέους εργαζομένους!

3.     Αποσύρεται το κράτος, και δεν έχει καμία ευθύνη και υποχρέωση, για τον δεύτερο πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης (επικουρικό) το οποίο ανατίθεται στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες, οι οποίες θα διαχειρίζονται τα 2,5 δις€, των ετήσιων εισφορών!!

Με βάση το ανωτέρω Κυβερνητικό σχέδιο είναι φανερό ότι, η εξασφάλιση των Επικουρικών μας Συντάξεων τίθεται σε σοβαρή αμφισβήτηση..

Πλέον όλα τα εναπομείναντα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, τίθενται σε ευθεία και άμεση αμφισβήτηση και ξαναμπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη. Μάλιστα αυτό επιχειρείται να γίνει, με διχαστική και ενδο-γενεακή σύγκρουση, λες και για την εργασιακή ζούγκλα και το αβέβαιο μέλλον των Νέων ευθύνονται οι Ηλικιωμένοι και όχι οι ασκούμενες Κυβερνητικές πολιτικές!

Η συνοχή και η αλληλεγγύη των γενεών είναι ο συνδετικός ιστός, κάθε πολιτισμένης και δημοκρατικής κοινωνίας, απαραίτητη προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.

Η κοινωνική Ασφάλιση, είναι η ιστορική κατάκτηση των εργαζομένων, και των ανθρώπων της παραγωγής και της οικονομίας, γι’ αυτό και δεν επιτρέπεται σε κανένα νεόκοπο κυβερνητικό παράγοντα και επενδυτικό ντήλερ,να  παίζει στα χρηματιστήρια, τις εισφορές της κοινωνικής ασφάλισης, το μέλλον και την προοπτική των Νέων, αλλά και των Ηλικιωμένων και συνολικά της κοινωνίας!!

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτά τα εφιαλτικά ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ Κυβερνητικά σχέδια!!


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...