Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥΣ 30 Οκτωβρίου 2020

 


Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη με επαφές για την διερεύνηση και τεκμηρίωση των απαιτήσεων και διεκδικήσεων των επιστροφών - αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ.

Αυτό που μέχρι στιγμής έχει ξεκαθαριστεί είναι ότι:

Α) Για αυτούς που δεν είχε εκδοθεί η Συνταξιοδοτική τους απόφαση το υπόψη 11μηνο.

Πρέπει να γίνει ΑΙΤΗΣΗ - ΕΝΣΤΑΣΗ προς τον e-ΕΦΚΑ, τ. ΤΑΠ – ΟΤΕ, από όλους όσοι το 11μηνο (Ιούνιος '15 έως Μάιος '16) ήταν υπό διεκπεραίωση η απόφαση οριστικής Σύνταξης τους. Σε όσους δηλαδή επέστρεψαν μικρό μέρος των μνημονιακών περικοπών, είτε έπαιρναν είτε όχι προκαταβολή Σύνταξης.

Πώς, που, και με τι συνοδευτικά, θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Β) Για τους χήρους, χήρες και κληρονόμους μετά τον Ιούνιο του ‘15.

Μέχρι 15 Νοεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική σελίδα, για τα αναδρομικά των "συντάξεων χηρείας" – κληρονομιάς και θα αφορά θανόντες μετά τον Ιούνιο '15.

Αυτά που θα απαιτούνται είναι : 1) Ενημερωτικό Σύνταξης, 2) Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, 3) Πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς.

Για όποιες άλλες περιπτώσεις λαθών στα αναδρομικά, οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ- ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ θα υποβληθούν στον e-ΕΦΚΑ, τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, στο τμήμα πληρωμών. Νεώτερα την επομένη εβδομάδα. Έτσι και αλλιώς αυτά προγραμματίζονται να δοθούν στο τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ άρχισαν διάφοροι Δικηγόροι να στέλνουν "ραβασάκια" σε Συνταξιούχους, για την αμοιβή-ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ τους επί αυτών των αναδρομικών!!

Ας ελέγξει προσεκτικά ο κάθε Συνάδελφος, τους όρους του εργολαβικού που έχει υπογράψει και ας ζητήσει διευκρινίσεις από εκείνους που διακινούσαν "οικογενειακά" εργολαβικά!!

Τι λένε οι μεσάζοντες, πρέπει να καταβληθεί προμήθεια στους Δικηγόρους γι αυτά τα αναδρομικά;

Πόσο νόμιμο και πόσο ηθικό είναι αυτό;

ΕΝΩΤΙΚΗ-ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Η Ασφαλιστική ενημερότητα των προστατευομένων μελών (Συζύγων και Τέκνων) που λήγει στις 29-02-2024 ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ για όλα τα μέλη μας ...