Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ και ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΑΘΩΝ - ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 

Οι εκκρεμότητες που πρέπει να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, για της Συντάξεις μας ,αφορούν την σωστή εφαρμογή του Ν 4387/16 (Ν.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ) καθώς και την εφαρμογή του Ν 4670/20 (Ν ΒΡΟΥΤΣΗ )

Συγκεκριμένα:

 Α) Από τη σωστή εφαρμογή του Ν.Κατρουγκαλου (επανυπολογισμος Συντάξεων) οι εξής διορθώσεις :

1) Το σωστό ύψος της εισφοράς στο ποσοστό 36/% ,αντί του λανθασμένου 30%.(Αφορά όσους στο ενημερωτικό εμφανίζεται ως πρώην φορέας το ΤΑΠ-ΟΤΕ , και όχι το σωστό ΟΤΕ.

2) Το σωστό ύψος της εισφοράς στο ποσοστό 36/% ( όπως το πλήρωσε ο ΟΤΕ) για τον πλασματικό χρόνο Ασφάλισης ,όσων αποχώρησαν με τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, και πληρώθηκε κάποιος χρόνος πλασματικής Ασφάλισης.

3) Η σωστή μεταφορά όλων των στοιχείων του ΟΠΣ- ΤΑΠ-0ΤΕ και ΟΤΕ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό  Σύστημα) στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, που αφορά, την συμπερίληψη των παγίως και μονίμως καταβαλλομένων επιδομάτων, στις Συντάξιμες αποδοχές.

Οι διάφορες που θα προκύψουν , και είναι σημαντικές ,πρέπει να καταβληθούν σε πέντε, ισόποσες ετήσιες δόσεις από 1/1/19.

Αυτές οι διορθώσεις είναι αναγκαίο να γίνουν ,πριν ξεκινήσει ο νέος επανυπολογισμος με βάση το Ν.Βρουτση.

Μετά και την αποστολή της ΕΞΩΔΙΚΗΣ διαμαρτυρίας μας, ξεκίνησε η επεξεργασία των στοιχείων ,και η συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ και την ανάδοχο εταιρία ,ώστε να γίνει ο σωστός επανυπολογισμος.

Το ποτέ, και πως θα καταβληθούν οι προκύπτουσες διάφορες ,είναι θέμα πολιτικής βούλησης ,του κ.ΒΡΟΥΤΣΗ και της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Η υπόσχεση και εξαγγελία, είναι για το τέλος ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

 Β) Από την εφαρμογή του Ν.Βρουτση, και τον νέο πίνακα των συντελεστών αναπλήρωσης , για τα άνω των 30 χρόνια Ασφάλισης 

1) Με τον επανυπολογισμο των Συντάξεων (με τον νέο πίνακα) οι όποιες διαφορές προκύψουν πρέπει να καταβληθούν από 1/10/19.

2)Για όσους έχουν Συνταξιοδοτηθεί πριν τις 13/5/16 η διαφορά αυτή θα καταβληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις , με αρχή την 1/1/21.

Ενώ όσοι έχουν Συνταξιοδοτηθεί μετά τις 13/5/16 θα καταβληθεί ολόκληρη.

Αυτή η εφαρμογή, και ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ των Συντάξεων, ήταν να γίνει έως το τέλος Δεκεμβρίου, τώρα μετατοπίστηκε για το ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ !

 

Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα του Συλλόγου και των Συνταξιούχων μελών μας, με αυτά ασχολούμαστε καθημερινά ,αυτά παρακολουθούμε από κοντά ,και παρεμβαίνουμε δυναμικά. Αυτό είναι για εμάς το Συνδικαλιστικό καθήκον και η υποχρέωση, προς τους Συναδέλφους μέλη μας!

Σημ: Από 1/1/21 πρέπει να καταβληθεί άλλο 1/5 (αθροιστικά 3/5) για όσους είχαν "αρνητική" διαφορά της Σύνταξης τους. 

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Η Ασφαλιστική ενημερότητα των προστατευομένων μελών (Συζύγων και Τέκνων) που λήγει στις 29-02-2024 ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ για όλα τα μέλη μας ...