Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

Αναστολή από 1/1/21 της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης για όλους εκτός των Συνταξιούχων και των Δ. Υπαλλήλων.

 

Μια παράλογη, διχαστική, αντικοινωνική και εχθρική κυβερνητική απόφαση, τίθεται σε εφαρμογή από 1/1/2021.

Ιδιαίτερα η κατηγορία των Συνταξιούχων που πλήρωσε πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική κατηγορία, την αφαίμαξη των μνημονίων, δυστυχώς εξαιρείται προκλητικά!

Όταν είναι γνωστό ότι, οι Συνταξιούχοι είναι η μόνη ομάδα πολιτών που υπέστη τέτοια μείωση εισοδήματος, με περικοπές Συντάξεων (κύριες και επικουρικές), που έφθασε μέχρι 50%, λόγω των μνημονιακών πολιτικών!

Αυτό δείχνει  ότι το ξεχνά η σημερινή Κυβέρνηση, γι’ αυτό και εξαιρεί τους Συνταξιούχους από αυτή τη φορολογική ελάφρυνση, που χορηγεί σε όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες και κατηγορίες πολιτών και επαγγελματιών, εκτός των Συνταξιούχων και των Δ. Υπαλλήλων.

Η δικαιολογία δε, για αυτή την εχθρική αντιμετώπιση, είναι ότι, οι Συνταξιούχοι έλαβαν τα αναδρομικά του 11μήνου, τα οποία βέβαια ήταν Δικαστική απόφαση  (απόφαση του ΣτΕ) και ΟΧΙ παροχή της Κυβέρνησης! Μάλιστα, τελείως παράνομα επέστρεψε τα μισά από όσα επιδίκασε το ΣτΕ!!

Επιπρόσθετα, αυτά θα φορολογηθούν κανονικά τον επόμενο χρόνο και θα απομείνουν σχεδόν τα μισά. Πέραν του ότι 1.000.000 χαμηλοσυνταξιούχοι δεν έλαβαν καθόλου επιστροφή αναδρομικών, άρα δεν είχαν καμία οικονομική ενίσχυση και βοήθεια.

Δικαιολογημένα οι Συνταξιούχοι μπορούν να αναφωνήσουν,

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΙΟΙ!

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...