Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΤΑΥΤΕΚΩ σε υπηρεσίες του ΕΚΦΑ (πρώην ΙΚΑ)

                                                          


Με τον Ν.5286/1-12-2020 ουσιαστικά καταργείται το ΤΑΥΤΕΚΩ και οι μέχρι τώρα βασικές υπηρεσίες που παρέχονταν από το ΤΑΥΤΕΚΩ μεταφέρονται σε υπηρεσιακές μονάδες του πρώην ΙΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα :

1.  Στα τμήματα μητρώων των κατά τόπους Υποκαταστημάτων του τέως ΙΚΑ της κάθε περιοχής σας μεταφέρονται  :

α.   Η  χορήγηση  -  παράταση  ασφαλιστής ικανότητας των ασφαλισμένων του ταμείου και   η παράταση ασφάλισης των εμμέσων μελών της οικογένειας των ασφαλισμένων.

β.   Η χορήγηση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (Ε.Κ.Α.Α ) στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί ηλεκτρονικά και γενικά η έκδοση των διεθνών εντύπων όπως το
S1 , E108 κ.λ.π.

γ. Η έκδοση ασφαλιστικών Βεβαιώσεων  .

Σημείωση : Οι υπάλληλοι του π.ΙΚΑ στο τμήμα Μητρώων πρέπει να χρησιμοποιούν τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ του ‘πρώην’ ΤΑΥΤΕΚΩ που τους έχουν χορηγηθεί,  για να μπορούν να εξυπηρετούν τους συναδέλφους.

 

2.  Στα Τμήματα Α΄ και Β’ Εξόδων κηδείας της Διεύθυνσης  της  Α΄ παροχών θα αποστέλλονται ταχυδρομικά η  ηλεκτρονικά  τα αιτήματα που αφορούν στην καταβολή των εξόδων κηδείας . (Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας ότι τα έξοδα κηδείας για έμμεσα μέλη γίνονται μόνο χειρόγραφα και όχι  ηλεκτρονικά).
Η Δ/νση είναι :  
Προς ΕΦΚΑ (πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ)
 Δ/νση Α’ Παροχών 
Τμήμα Α’ και Β’ Εξόδων Κηδείας
Αγίου Κων/νου 5
Τ.Κ. 10431 Αθήνα (Ομόνοια)
Ηλεκτρονική Διεύθυνση
emailtm.aexodakid@efka.gov.gr
 τηλέφωνο :  210-5274365

Τα υπόλοιπα θέματα παραμένουν προσωρινά ως είχαν. Για κάθε νέα μεταβολή που θα προκύπτει  θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα .

Συνάδελφοι σε αυτό το δύσκολο μεταβατικό διάστημα, αν οι καινούργιες υπηρεσίες δεν ανταποκριθούν και δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα σας να απευθύνεστε στον Σύλλογο.


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...