Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΔΙΩΡΘΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ( εθελουσίας 2006 - 2011 )

                                             


Καταβλήθηκαν σε ένα μεγάλο αριθμό ,περίπου 4.500 Συναδέλφων της εθελουσίας 2006 έως 2011, (με πλασματικό χρόνο), οι σωστές και διορθωμένες Συντάξεις Απριλίου , επανυπολογισμένες, με εισφορά 36%, αντί 20%.

 Αυτά που καταβλήθηκαν είναι τα 3/5 της διαφοράς που προέκυψε , ενώ την 1/1/22, θα καταβληθεί άλλο 1/5, και την 1/1/23 το άλλο 1/5.Όσοι είχαν 'θετική' προσωπική διαφορά (χρέος), αφαιρέθηκε από το "χρέος" και καταβλήθηκε ότι απέμεινε , ή απλώς μειώθηκε το "χρέος".( σύμφωνα με τον Ν.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ,που επιβεβαίωσε ο Ν. ΒΡΟΥΤΣΗ.)

 Η διαφορά (αύξηση) που προκύπτει ,είναι κατά μέσο όρο 25€ ,ανά πλασματικό έτος!

 Με τα ενημερωτικά σημειώματα Απριλίου (όταν αναρτηθούν στον eΕΦΚΑ) θα αποτυπωθούν  ακριβώς , οι αυξήσεις στο ανταποδοτικό ποσό της Σύνταξης.

 Εκκρεμούν βέβαια τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από 1/1/19, τα οποία θα χορηγηθούν σε επόμενη φάση, και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, και για τους υπόλοιπους, περίπου 2000 Συναδέλφους.

 Αυτές που εκκρεμούν ,να διορθωθούν ,είναι κυρίως, της εθελουσίας 2008 και 2009, καθώς και κάποιων λίγων, που υπήρχαν λάθος στοιχεία.

 Τις επόμενες ημέρες ,θα ξεκινήσει νέος 'μαραθώνιος' για την επεξεργασία τον έλεγχο ,και την διασταύρωση των στοιχείων (χρόνος, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κ.λ) και αυτών των Συναδέλφων, ώστε να ελεγχθούν και να σταλθούν ,στον eΕΦΚΑ και στην ΗΔΙΚΑ , για την καταβολή τους, το επόμενο διάστημα.

 Με την κατάσταση που επικρατεί στο τ.ΤΑΠ -ΟΤΕ, με αποδυνάμωση από Προσωπικό , με την "αναδιοργάνωση" - ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ -, αλλά και την δυσκολία άντλησης στοιχείων από τον ΟΤΕ, η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας ,(εν μέσω κορονοιου) θα αποτελέσει  ένα μικρό "θαύμα".

 Αλλά επειδή "θαύματα" στις μέρες μας, δύσκολα γίνονται ,θα είμαστε καθημερινά από κοντά, και θα παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται, ώστε να ολοκληρωθεί, η σχετική διαδικασία , σωστά  και γρήγορα. Αυτό ήταν , ένα ακόμα " λάθος" λαθροχειρία ,του eΕΦΚΑ που αποκαλύψαμε ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ , ΔΙΟΡΘΩΣΑΜΕ και από 1/4/21 καταβάλλεται η σωστή Σύνταξη!

Έχουμε ακόμα ,αρκετά δύσκολα θέματα , εκκρεμότητες και αδικίες !!ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ και να ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας.

 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ μας ,έχει πλέον ΦΩΝΗ, ΓΝΩΣΗ, και ΘΕΛΗΣΗ .

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  μπορούμε περισσότερα !!


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...