Κυριακή 18 Απριλίου 2021

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ για την ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  (Ε.Α.Σ) θεσπίστηκε με τους Μνημονικούς Νόμους, και επιβάλετε επι των ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, άνω των 1400€ μικτά (3 έως 14%), και επι των ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ , άνω των 300€ μικτά, (3 έως 10%).

Πανευρωπαϊκή και παγκόσμια πρωτοτυπία, για Συνταξιοδοτικό σύστημα !

Πρόσφατα  (26/3/21) η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου  , με την υπ.αριθμ. 504/21 απόφαση του,( επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη δική του απόφαση ,την υπ.αριθμ.244/17 ) έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την εφαρμογή της Ε.Α.Σ. επι των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Δ. Υπαλλήλων ,και τωνΣωμάτων Ασφαλείας .

Όπως είναι γνωστό, τα Συνταξιοδοτικά θέματα των Δ. Υπαλλήλων ,και των Σωμάτων Ασφαλείας (πριν ΕΦΚΑ και τον Ν.4387/16 Ν.Κατρουγκαλου) ,εκδικάζονται σε ανώτατο βαθμό από το Ελεγκτικό Συνέδριο , ενώ των Ιδιωτικών Υπαλλήλων του τ.ΙΚΑ κ.λ.π Ταμείων, από το ΣτΕ.

 Οι 2287 και 2288/15 αποφάσεις του ΣτΕ, που έκριναν τις δικές μας, περικοπές και την Ε.Α.Σ, δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, και ξανά κρίθηκαν με την υπ.αριθμ.1439/20 απόφαση του ΣτΕ, η οποία όμως ,τελείως αυθαίρετα ,εφαρμόσθηκε μόνο για το 11μηνο, και μόνο για τις περικοπές επι των ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!

Για αυτό ξανά προσφύγαμε στο ΣτΕ, (συζητήθηκε στις15/1/21) και αναμένουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ του.

 Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενισχύει την επιχειρηματολογία και το δίκαιο και του δικού μας αιτήματος και τις απαιτήσεις μας.

 Καλείται τώρα ,η Κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων (Ελεγκτικό Συνέδριο και ΣτΕ) της χώρας, και να τις εφαρμόσει για ΟΛΟΥΣ!

 Είναι λοιπόν 'ανοικτό' ,διεκδικούμενο και απαιτητό το αίτημα μας, για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΡΑ και για ΟΛΟΥΣ τις εισφοράς αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ).

 Σημ: Διευκρινίζουμε ότι η Ε.Α.Σ, είναι ανεξάρτητη, από την εισφορά  αλληλεγγύης, του Ν.3986/11 (1 έως 4%) και ισχύει για συνολικά εισοδήματα άνω των 12.000€ .Η οποία με ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΕΣΤΑΛΗ για ΟΛΟΥΣ, και εφαρμόζεται ΜΟΝΟ για τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ και τους Δ. Υπαλλήλους!

Ενώ με Πρωθυπουργική εξαγγελία, αυτή η αναστολή , θα παραταθεί και το 2022!

Πρόκειται για ξεκάθαρη ,ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Κυβερνητική απόφαση, και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί ,το επόμενο διάστημα.

Έτσι τελικά, μόνο οι Συνταξιούχοι θα πληρώνουν ,δυο τσουχτερές εισφορές αλληλεγγύης χωρίς καμία λογική δικαίου, ισονομίας, και κοινωνικής ευαισθησίας!

Με ΕΝΩΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον ΑΓΩΝΑ!

Για τα ΚΟΙΝΑ μας, ΑΙΤΗΜΑΤΑ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ !

 

 

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Η Ασφαλιστική ενημερότητα των προστατευομένων μελών (Συζύγων και Τέκνων) που λήγει στις 29-02-2024 ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ για όλα τα μέλη μας ...