Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΕΦΘΑΣΕ Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ 2020

                



Έγκαιρα και έγκυρα , ζητήσαμε και απαιτήσαμε ,από την Κυβέρνηση, μαζί με την ΑΓΣΣΕ και άλλες ΣΥΝΤΑΞΙΔΟΤΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, την ισότιμη και δίκαιη φορολογική  αντιμετώπιση για τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ του 11μηνου, με αυτή των αναδρομικών των Δικαστικών και των ειδικών μισθολογίων.

Δηλαδή, την αυτοτελή ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ με συντελεστή 20%, και τίποτα άλλο!

Ούτε άθροισμα στα εισοδήματα, ούτε με τους αυξημένους φορολογικούς  συντελεστές , ούτε ειδική εισφορά αλληλεγγύης!

Δυστυχώς αυτή ,η καθ' όλα δίκαιη και λογική απαίτηση των απλών Συνταξιούχων ,δεν ευαισθητοποίησε την Κυβέρνηση ,γιατί θεωρεί ότι δεν έχουν την ίδια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  και ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ , με αυτή των προνομιούχων κοινωνικών ομάδων!

Δεν φθάνει που μας τα έδωσαν μισά, από όσα προέβλεπε η απόφαση του ΣτΕ, τα έδωσαν με καθυστέρηση πέντε ετών, τα έδωσαν και ΑΤΟΚΑ , θα τα φορολογήσουν και ΒΑΡΒΑΡΑ!

Έτσι, τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ του 11μηνου (Ιούνιος '15 έως Μάιος '16) θα φορολογηθούν  κανονικά ,και με τους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές που ίσχυαν τότε ,με τροποποιητικές δηλώσεις έτους  2015 (οι έξι μήνες ) ,και έτους 2016 ( οι πέντε μήνες) ,και που πρέπει να υποβληθούν έως το τέλος του έτους.

Τα μισά σχεδόν, από όσα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ πήραμε το 2020, με αυτή την προκλητική και αντικοινωνική απόφαση, της Κυβέρνησης, θα επιστραφούν ξανά!

Οι Συνταξιούχοι, μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερα κρατικά αξιώματα και 'τίτλους', έχουν όμως ,ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ,και ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ και ΜΝΗΜΗ!

Δεν ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ και ΤΙΠΟΤΑ!!  Θα έλθει η ώρα να "ξοφλήσουν το χρέος"!


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...