Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ των ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ της 1/1/19.

 


Το τελευταίο διάστημα έχουν συσσωρευτεί αρκετών περιπτώσεων και κατηγοριών Συναδέλφων Συνταξιούχων μελών μας, εκκρεμότητες και ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ επί των ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, που οφείλονταν στα 'λάθη' και στις παρανομίες εφαρμογής του Ν.Κατρουγκαλου.

Οι κυριότερες οφείλονται στην ΔΙΟΡΘΩΣΗ του ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ με τα σωστά ποσοστά εισφοράς όπως:

1) Ο επανυπολογισμός τις εισφοράς  με 36 αντί του 30% ( ΟΤΕ - αντί ΤΑΠ-ΟΤΕ) που έγινε την  1/3/21 , και οφείλονται τα αναλογούντα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από 1/1/19 ,κατά τα πέμπτα.

2) Ο επανυπολογισμός της εισφοράς πλασματικών χρόνων ,τις εθελουσίας 2006 έως 2011 με 36 αντί του 20%, που έγινε την 1/5/21 και οφείλονται τα αναλογούντα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 

από 1/1/19, κατά τα πέμπτα.

Βέβαια υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ,περίπου 1500 συναδέλφων, ,αυτής της κατηγορίας, που δεν έχει γίνει ακόμα ο επανυπολογισμός.           ( ελπίζουμε να ολοκληρωθεί σύντομα).

Όταν λέμε κατά τα " πέμπτα" εννοείται , 1/5 από 1/1/19, 2/5 από 1/1/20, και 3/5 από 1/1/21έως την αντίστοιχη ημερομηνία καταβολής τους.

Αυτά δεν έχουν καταβληθεί ακόμα ,γιατί ο eΕΦΚΑ, προφασίζεται δυσκολίες του λογισμικού και ρίχνει τις ευθύνες στον ανάδοχο. Παραμύθια της Χαλιμάς, για μικρά παιδιά!!

Οφείλει να τα καταβάλει άμεσα (χθες) και μάλιστα ΕΝΤΟΚΑ με επιτόκιο 6%, από 1/1/19 γιατί το "λάθος" αυτό, οφείλεται αποκλειστικά σε δική του ευθύνη!

Ούτε ο ανάδοχος, ούτε το λογισμικό ,έχουν την πολιτική και ποινική ευθύνη ,τις παράνομης στέρησης των σωστών και δικαιουμένων ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ χιλιάδων Συναδέλφων μελών μας.

Είμαστε διαρκώς από κοντά, παρακολουθούμε και παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί ,δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σο "χλωρό κλαρί". Αυτά που ήξεραν με τους 'άλλους' να τα ξεχάσουν!

Γινόμαστε ενοχλητικοί , δεν επιθυμούμε να τους είμαστε αρεστοί ,διεκδικούμε τα δικαιώματα  μας, θέλουμε να είμαστε ωφέλιμοι και χρήσιμοι στους Συναδέλφους μέλη μας, και μόνο !

 

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...