Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ του ΣτΕ για το 11μηνο των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

                                                      


Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 25/6/21 , τηλεσυνεδρίαση της ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία μεταξύ άλλων ,θα συζητούσε και θα εξέδιδε την ΑΠΟΦΑΣΗ για το 11 μηνο, ( ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ & ΔΩΡΩΝ )των Συνταξιούχων, ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ.

Για ένα κοινωνικό θέμα, τεράστιας σημασίας και σπουδαιότητας για 2.000.000  Συνταξιούχους, που συζητήθηκε πριν από 6 μήνες (15/1/21), δεν ολοκληρώθηκε 

και δεν εκδόθηκε απόφαση, γιατί η Πρόεδρος του ΣτΕ Κα Σαρπ,(που ολοκληρώνει την θητεία της στις 30/6/21) είχε κληθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ( τέως Πρόεδρος του ΣτΕ) σε ειδική εκδήλωση, και έτσι αναβλήθηκε η συνεδρίαση ΣτΕ.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, με τεράστιο κοινωνικό ,νομικό , οικονομικό και πολιτικό ενδιαφέρον ,δεδομένου μάλιστα του δεδικασμένουτου ίδιου του ΣτΕ, για το ίδιο θέμα, και η οποία  ζητούσε την επιστροφή ΟΛΩΝ των ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ του 11μηνου  όχι μόνο  των ΚΥΡΙΩΝ  αλλά και των ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και των ΔΩΡΩΝ (800€) που αυθαίρετα εφάρμοσε η Κυβέρνηση.

Ελπίζουμε μέχρι τις 30/6/21, να εκδοθεί η πολυαναμενόμενη αυτή ιστορική απόφαση του ΣτΕ, ώστε να μην μετατοπιστεί στο αόριστο μέλλον, και στον Νεο Πρόεδρο , αρχίζοντας πάλι από την αρχή !

Σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου , η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, πρέπει να είναι ο θεμέλιος λίθος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,και ο θεματοφύλακας των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των ΠΟΛΙΤΩΝ.

Αναμένουμε μια ΔΙΚΑΙΗ και ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...