Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

ΜΕΡΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν4670/20 με ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 22 ΜΗΝΩΝ

 


 Καταβλήθηκαν  οι επανυπολογισμένες συντάξεις του Ν. 4670/20 για τους άνω των 30 χρόνια Ασφάλισης , αλλά συνταξιοδοτηθέντες  μετα τις 13/5/16.

Μαζί καταβλήθηκαν και όλα τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 22 μηνών , από 1/10/19 , και βέβαια καταβλήθηκαν ΑΤΟΚΑ ,όπως δυστυχώς κάνει το κράτος ,όταν αυτό οφείλει στους πολίτες!

Μένει να ελέγξουμε αν καταβλήθηκαν και τα σωστά , γιατί πολλά είναι τα «λάθη» τελευταία !

Καταβλήθηκαν δε ,χωρίς την παρακράτηση φόρου, και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ,η οποία θα γίνει με τις τροποποιητικές δηλώσεις εισοδήματος για τα έτη 2019 , και 2020, το έτος 2022!

Για τους Συνταξιοδοτηθέντες ,πριν τις 13/5/16, ο σχεδιασμός  είναι για το φθινόπωρο και βάλε!

Βέβαια η απόφαση του ΣτΕ , δεν προέβλεπε κανέναν τέτοιο διαχωρισμό , αυτός είναι μια ακόμα εφεύρεση του Ν.4670/20 και του κυρίου ΒΡΟΥΤΣΗ!

Όσοι βέβαια έχουν προσωπική διαφορά 'χρέος' αυτό θα αφαιρεθεί ,και θα καταβληθεί ότι απομένει, όπως και σε ΟΛΟΥΣ τους πριν τις 13/5/16, σε 5 ετήσιες δόσεις , με αρχή την 1/1/20,ως αντίδωρο σε ΔΩΣΕΙΣ!

Ας σημειωθεί ότι είναι η τρίτη εξαγγελία - υπόσχεση ,για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και του Νόμου 4670/20, η οποία επειδή προβλέπει μια μικρή βελτίωση των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ , πάει από ΑΝΑΒΟΛΗ σε ΑΝΑΒΟΛΗ!

Εν τω μεταξύ ,παρά τις επανειλημμένες και έντονες  παρεμβάσεις του Συλλόγου μας, ακόμα δεν άνοιξε την εφαρμογή η ΗΔΙΚΑ, για να περάσει ο πρόσθετος χρόνος ασφάλισης ,που κατατέθηκε στο τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ από τους Συναδέλφους μας, μετά την συνταξιοδότηση τους.

Αυτό είναι ένα  μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα για χιλιάδες συναδέλφους , που για μια ακόμα φορά αντιμετωπίζουν την εχθρότητα και την Κυβερνητική αναλγησία , για τα βασικά ασφαλιστικά τους δικαιώματα !

Ο χρόνος αυτός  είναι ασφαλιστικός, δουλεμένος και πληρωμένος, και θα αναγκαστούν να τον προσμετρήσουν και να τον καταβάλουν ,όσα τερτίπια και 'κόλπα' και αν σκαρφιστούν!

Η μετατόπιση της Κυβερνητικής ευθύνης και του ΕΦΚΑ στον ανάδοχο , μετα από 23 μήνες, δεν πείθει πλέον κανέναν!

Ελέγχουμε, αναδεικνύουμε και διεκδικούμε , από κοντά και καθημερινά ,όλα τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με  ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ- ΕΝΩΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ θα τα ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ !! 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ μας, είναι πλέον η ΔΥΝΑΜΗ μας!

 

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...