Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ- ΕΓΚΛΗΜΑ κατά των ΝΕΩΝ και των ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ

                                                       

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ και προωθείτε προς ψήφιση  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για την κεφαλαιοποίηση- ιδιωτικοποίηση, της ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ στη ΒΟΥΛΗ. 

Το όνομα αυτού : Τ.Ε.Κ.Α. (Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης) Συζητήθηκε στην επιτροπή ακροάσεων τις ΒΟΥΛΗΣ, και οδεύει προς ψήφιση στο σώμα τις επόμενες ημέρες , ώστε να γίνει Νόμος τους κράτους.

Το νομοσχέδιο αυτό, στηρίζουν και υποστηρίζουν σθεναρά ,ο ΣΕΒ , οι Ασφαλιστές και οι επενδυτές - χρηματιστές, οι οποίοι "ανησυχούν" για το μέλλον τις ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ!

Στο όνομα της δήθεν διασφάλισης των ΝΕΩΝ, προωθείται η μεγαλύτερη εξαπάτηση και υφαρπαγή εισφορών περίπου 200 εκατ.€/ετησίως ,τα οποία θα επενδύονται και θα τοποθετούνται στα χρηματιστήρια και στο τζόγο, ώστε τελικά  όλο αυτό το εγχείρημα θα εξελιχθεί σε ένα τεράστιο φιάσκο ,σε βάρος των ΝΕΩΝ αλλά και των ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ !

Οι Νέοι υποχρεωτικά θα καταθέτουν τις εισφορές τους, οι οποίες θα "επενδύονται χρηματιστηριακά", και από τις οποίες θα προσδοκούν φανταστικές επικουρικές συντάξεις!

Μάλιστα θα επιλεγούν, χαμηλού ,μεσαίου ,η υψηλού ρίσκου επενδύσεις ,για καλύτερη και υψηλότερη σύνταξη! Κάθε νέος εργαζόμενος, και ένας νέος χρηματιστής!

Βέβαια το τι θα πάρουν είναι γνωστό ,τόσο από την διεθνή ,πρακτική και εμπειρία, αλλά και από την σοβαρή επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση, των πραγματικών δεδομένων της οικονομίας και των χρηματιστηριακών αποδόσεων, οι οποίες ακυρώνουν μια προς μια όλες τις παραδοχές, του λεγόμενου επενδυτικού και χρηματιστηριακού επικουρικού ταμείου!

Με το πιο αισιόδοξο σενάριο και στην καλύτερη περίπτωση, αν ευδοκιμήσει, θα πάρουν τα μισά απ' ότι θα δικαιούται από το 'παλιό' διανεμητικό Επικουρικό ασφαλιστικό σύστημα !

Όπου επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο, στην Ευρώπη ,στην Αμερική, και σε κάθε σοβαρή χώρα ,χρεοκόπησε και εγκαταλείφθηκε, ενώ οι εργαζόμενοι - ασφαλισμένοι κλαίνε τα χαμένα τους λεφτά.

Ενώ οι μεγαλύτεροι που έχουν πληρώσει μια ζωή την ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ τους ΑΣΦΑΛΙΣΗ ,θα αποχαιρετίσουν τις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

Από τη στιγμή που δεν θα εισρέουν ΝΕΟΙ πόροι ( 200 εκ.€/έτος) σε λίγα χρόνια ,(και έως εξανεμισθούν τα ελάχιστα υπάρχοντα αποθεματικά) το επικουρικό ταμείο θα χρεοκοπήσει και οι επικουρικές μας συντάξεις, θα καταργηθούν  ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

Τα παραμύθια ότι το κράτος  θα εγγυάται της σημερινές επικουρικές συντάξεις - μετάβασης -ύψους άνω των 70δις€, καμία Κυβέρνηση και καμία οικονομία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τα ΑΝΤΕΞΕΙ και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι σημερινοί Κυβερνώντες, και οι εμπνευστές επενδυτές τους.

Αυτός εξάλλου είναι ένας από τους κυρίως λόγους , που σοβαρές Κυβερνήσεις εγκατέλειψαν εδώ και χρόνια, αυτά τα κερδοσκοπικά επικουρικά - επενδυτικά ταμεία!

Καμία, απολύτως καμία ,σοβαρή Ευρωπαϊκή χώρα, κανένας σοβαρός επιστημονικός φορέας ,δεν υποστηρίζει, αυτού του είδους την "ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΖΙΝΟ".

Η παγκόσμια αλλά και η ελληνική εμπειρία με τα χαμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων δεν τους διδάσκει τίποτα ,δεν τους τρομάζει για το τι νομοθετούν ,και το τι μέλλον διαμορφώνουν για τους ΝΕΟΥΣ αλλά και τους ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ!

Ούτε το Σύνταγμα της χώρας ,ούτε οι αποφάσεις του ΣτΕ, που έχουν οριοθετήσει τον χαρακτήρα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, δεν τους ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ και δεν τους ΠΤΟΟΥΝ !

Χωρίς υπερβολή αυτό είναι ένα μεγάλο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, και υπέρ των κερδοσκόπων και των αεριτζήδων !

Εν μέσω πανδημίας ,με τεράστια ύφεση και ΑΝΕΡΓΙΑ , με τεράστια ανασφάλεια και αβεβαιότητα για την Ελληνική και παγκόσμια οικονομία , η Κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας προχωρά στην Νομοθέτηση ,ενός εκτρώματος που θα καταστρέψει την Νέα γενιά ,τους μεγαλύτερους , την κοινωνία γενικότερα ,αλλά και την ελληνική οικονομία!

Η αλληλεγγύη των γενεών ,και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ συνοχή στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ και στον τζόγο!

Ας ξανασκεφτούν  σοβαρά το τι πάνε να κάνουν ,γιατί ούτε η απαλλαγή από κάθε ποινική δίωξη της διοίκησης του ΤΑΚΕ είναι αρκετή, ούτε η άκριτη υποστήριξη των ασφαλιστών ,είναι     ισχυρή , για να τους απαλλάξει  από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ δίωξη και κατακραυγή!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

και να 

ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΕΓΚΛΗΜΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΝΕΟΙ και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ  - ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ τις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

 


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...