Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΤΙΟ ΦΩΦΗ

 

                                            

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ – ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ

 

Με οδύνη και πόνο ψυχής, αποχαιρετούμε την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ,  Φώφη Γεννηματά.

Το πρόωρο , άδικο και απρόσμενο γεγονός του θανάτου  της, πλήγωσε το νου και την καρδιά όλων των Ελλήνων, ακόμα και εκείνων που δεν συμφωνούσαν με τις τεκμηριωμένες πολιτικές θέσεις και απόψεις που εκείνη ως Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, διατύπωνε με θάρρος, διαύγεια, αποφασιστικότητα και καθαρότητα.

Όλοι οι Έλληνες πολίτες, ειδικότερα οι μη προνομιούχοι  και  εμείς οι Συνταξιούχοι, χάσαμε έναν δικό μας Άνθρωπο, την πολιτικό της φωνής και της ψυχής μας και μία γνήσια υπερασπίστρια των Ανθρωπίνων και δικαίων κοινωνικών μας αιτημάτων.

Η διαλλακτικότητα , η καθαρότητα και η σύνθεση απόψεων και πολιτικών καθώς και η καθημερινή απλή  ανθρώπινη προσέγγιση της Προέδρου   ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ συμπύκνωνε και εξέφραζε το   όραμα, για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία των πολλών και όχι των λίγων και προνομιούχων.

Οι Συνταξιούχοι που την γνώρισαν από κοντά και είχαν συνεργασία μαζί της, είναι ευγνώμονες αλλά και πληγωμένοι, γιατί απώλεσαν μια Αρχηγό, μια Πολιτικό, έναν   ΑΝΘΡΩΠΟ  με ευαισθησία , και κατανόηση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Τρίτης ηλικίας.

Τούτη την ώρα, της απέραντης θλίψης, που τα πολλά λόγια είναι περιττά, ένα μόνο μπορούμε να πούμε με σιγουριά.

Θα μας λείψει η Πρόεδρος  Φώφη, θα μας λείψει η ζεστή και ανθρώπινη αγκαλιά της, το αιώνιο χαμόγελό της, η καθαρότητα των ιδεών και πολιτικών της.

Θα είναι για πάντα στην Καρδιά και στο μυαλό μας, ως οδηγός της δράσης μας, για την ενότητα και την ισχυροποίηση της Δημοκρατίας και του Κοινωνικού Κράτους.

Αιωνία η μνήμη της.

Αντίο ΦΩΦΗ.


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...