Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΜΠΟΝΑΜΑΔΕΣ

                                                     



1) Με απόφαση του Υφ/ργου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, περικόπτεται το 70% της εθνικής Σύνταξης, (των 384€) των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ χηρείας, αναπηρίας κ.λ.π, και όσων λαμβάνουν και αυτοτελή δική τους Σύνταξη!

Έτσι μειώνονται οι ανωτέρω Συντάξεις έως και κατά  268,8€ /μήνα!

Πρόκειται κατά κύριο λόγο, για της πιο τραγικές κοινωνικά και οικονομικά περιπτώσεις Συναδέλφων μας, που υφίσταται αυτή την εξοντωτική μείωση Συντάξεων.

Ήταν βέβαια πρόβλεψη του Ν.4387/16 (Ν.Κατρουγκαλου), που δεν είχε εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα, δεν άλλαξε όμως, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η Κυβέρνηση, και επαναβεβαιώθηκε με τον Ν.4670/20 (Ν.Βρουτση), έτσι σήμερα στο ξεκίνημα του ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ως ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ, τίθεται σε ΕΦΑΡΜΟΓΗ!

Αν για εκείνους που έχουν δυο, η περισσότερες αυτοτελείς κύριες Συντάξεις, έχει μια κάποια λογική, όμως για της αναπηρικές και της χηρείας, είναι απαράδεκτο, είναι εγκληματικό.

Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο ακραία αντικοινωνική και ανάλγητη επιλογή, μιας Κυβέρνησης που έχει βάλει στο στόχαστρο τους Συνταξιούχους, και τους πλέον αδύνατους !

 2) Ξεκίνησε από 1/1/22 η εφαρμογή του Ν.4826/21 (Ν. Χατζηδάκη - Τσακλογλου) για την κεφαλαιοποίηση - ιδιωτικοποίηση της ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Γίνεται έτσι, πράξη η δήλωση του Συμβούλου του Πρωθυπουργού Α.Πατελη ότι: 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ!

Από 1/1/22 εισφορές των Νέων, θα μπαίνουν σε ειδικό ατομικό κουμπαρά ,θα 'επενδύονται' χρηματιστηριακά και θα δίνουν  Σύνταξη "ανάλογη των αποδόσεων του χρηματιστηρίου"!

Καταργείται πλέον το αναδιανεμητικό σύστημα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, και η αλληλεγγύη των γενεών, ενώ το Επικουρικό Ταμείο χωρίς ΕΣΟΔΑ και ΕΙΣΦΟΡΕΣ, οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο, σε χρεοκοπία, και σε λίγο σε κατάργηση των ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

Έτσι και οι σημερινοί Συνταξιούχοι θα χάσουν της επικουρικές τους Συντάξεις, αλλά και οι Νέοι μας, θα χάσουν της εισφορές και τα λεφτά τους!

Πρόκειται για κοινωνικό ,οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο , τεράστιων διαστάσεων, που από τη μια ανατρέπει και ακυρώνει, το ρόλο και το σκοπό της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ στη χώρα μας, και από την άλλη προσφέρει - διαθέτει-στους χρηματιστές -"επενδυτές" εκατομμύρια  Ευρώ των εισφορών των ΝΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ !

Συνάδελφοι 

Αν επαληθευτεί η λαϊκή παροιμία που λέει: "η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται" και αν η συνέχεια, των Κυβερνητικών αποφάσεων είναι ανάλογη, τότε είναι σίγουρο ότι μας  περιμένουν, ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ με ακόμα πιο ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ και ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

Για να υπερασπιστούμε τα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα ,απαιτείται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ΕΝΟΤΗΤΑ και ΔΡΑΣΗ!


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...