Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

                                                                   


Μετά από συνεχή αναζήτηση των στοιχείων για το τι και πως σχετικά με τα ποσά που καταβλήθηκαν εμβόλιμα, μετά τις συντάξεις Φεβρουαρίου σε έναν αριθμό Συναδέλφων, αυτό που διαπιστώθηκε και δίνεται ως απάντηση από τον ΕΦΚΑ είναι ότι:

Αφορά ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ σε ένα τμήμα, περίπου 1210 Συναδέλφων, της ομάδας του σωστού επανυπολογισμού της 1/1/2019 (του "λάθους" εισφοράς 20% και 30% αντί του σωστού 36%).

Αφορά τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ των 25 και 27 μηνών (1/1/19 έως 1/2/21 και 1/4/21 αντίστοιχα).

Η εκ νέου υπόσχεση είναι ότι το επόμενο διάστημα θα καταβληθούν τα προκύπτοντα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ και στους υπόλοιπους Συναδέλφους, περίπου 7.000 αυτής της κατηγορίας, είτε εμβόλιμα, είτε με τις πληρωμές των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

Χωρίς καμία δέσμευση για τον χρόνο, όπως εξάλλου γίνεται δυστυχώς για ΟΛΕΣ της οφειλές της Κυβέρνησης και του ΕΦΚΑ, προς τους Συνταξιούχους!

Διευκρινίζουμε ότι αφορά τις εκκρεμότητες του ν. 4387/16 (ν. Κατρούγκαλου) και όχι τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ του επανυπολογισμού του ν. 4670/20 (ν. Βρούτση).

Η σκόπιμη και εκ του πονηρού μεθοδολογία υπολογισμού που εφαρμόζουν, με τα πέμπτα του ν. Κατρούγκαλου και τα πέμπτα του ν. Βρούτση (σήμερα 4/5 και 3/5 αντίστοιχα) καθώς και η τμηματική καταβολή τους, ενέχει τον κίνδυνο νέων λαθών και αυθαιρεσιών του ΕΦΚΑ, δεδομένου ότι υπάρχει τεράστια δυσκολία ελέγχου και πιστοποίησης των στοιχείων και των καταβληθέντων ποσών !

Πληροφορίες και διευκρινίσεις δίνονται με το σταγονόμετρο !

Ωστόσο το παρακολουθούμε και παρεμβαίνουμε καθημερινά, ώστε να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν σωστή και έγκαιρη καταβολή των δικαιούμενων ποσών των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ μας.

Ο Σύλλογος μας είναι δυναμικά και καθημερινά μπροστά, στις μικρές η μεγαλύτερες μάχες για τα ΚΟΙΝΑ μας συμφέροντα και δικαιώματα!

Είναι ο συλλογικός μας φορέας που αντιδρά και διεκδικεί τα αιτήματα μας!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...