Κυριακή 1 Μαΐου 2022

1 ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ, αλλά και ΑΓΩΝΑ για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας

                                     

Οι Εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, τιμούν τους πρωτοπόρους αγωνιστές της τάξης μας, τους 200 της Καισαριανής, τους 17 3Τατικους, και ΟΛΟΥΣ όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων και του Λαού. Σήμερα σε δύσκολες και συνθέτες  συνθήκες, συνεχίζεται ο ΑΓΩΝΑΣ για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - για ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ΕΝΙΣΧΥΣΗ των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ μας, για  ΕΙΡΗΝΗ και ΦΙΛΙΑ των ΛΑΩΝ και των ΚΡΑΤΩΝ.

Η περίοδος που διανύουμε είναι από πολλές απόψεις δύσκολη, επώδυνη και επικίνδυνη για την Ειρήνη αλλά και για τα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά, πολιτικά και δημοκρατικά  μας Δικαιώματα, που καθημερινά αμφισβητούνται και καταπατούνται.

Τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ισχυρών, αναδιατάσσουν βιαια το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, ανατρέπουν τα κοινωνικά κεκτημένα, επιβάλουν και υποτάσσουν στα δικά τουςαποκλειστικά οικονομικά συμφέροντα, τους Λαούς και της χώρες της περιφέρειας.

Οι πηγές ενέργειας, τα καρτέλ των όπλων και των εξοπλισμών, τα στενά οικονομικά κερδοσκοπικά συμφέροντα, υποκινούν και τροφοδοτούν τον πόλεμο και τις συγκρούσεις .Όσα ξοδεύονται σε μια μέρα πολέμου, θα μπορούσαν να καλύψουν την παγκόσμια κάλυψη εμβολιασμού για τον κορονοιο, όλων των φτωχών χωρών.

Ο Πόλεμος στην 'αυλή' της Ευρώπης, μιας Ευρώπης ανίκανης και διχασμένης, άνοιξε τηνπόρτα του φρενοκομείου με απρόβλεπτες εξελίξεις, ακόμα και ενός πυρηνικού ολέθρου.

Η συνέχεια αυτού του εθνικιστικού επεκτατικού πολέμου, οδηγεί σε επισιτιστική και 

οικονομική καταστροφή, με ΚΥΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ξανά τους απλους Ανθρώπους και Πολίτες όλων των χωρών, ενω οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι ξανά οι πολυεθνικές, οι πλούσιοι και ισχυροί !

Στη χώρα μας, με την έκρηξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, το μάρμαρο ήδη το πληρώνουν οι Συνταξιούχοι, 

οι Εργαζόμενοι, οι Άνεργοι, και οι απλοί Πολίτες. Ιδιαίτερα οι Συνταξιούχοι συνθλίβονται και από  την 12ετη λιτότητα, την ανεργία των Παιδιών μας, την αποσάθρωση του τομέα ΥΓΕΙΑΣ.

Για αυτό, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλετε ΕΝΩΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑΣ, για την υπεράσπιση της ΕΙΡΗΝΗΣ, της ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ και των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ μας ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ! 

ΖΗΤΩ η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ !

 

ΕΝΩΤΙΚΗ - ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΟΤΕ.

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...