Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟ 01/09/2022 Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

 

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση, με βάση την οποία τίθεται σε εφαρμογή από 01/09/2022 ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού.

Με βάση λοιπόν τις προβλέψεις του νόμου και την Υπουργική Απόφαση, πρέπει έως την 1η Σεπτεμβρίου όλοι οι Ασφαλισμένοι, να έχουν επιλέξει και να έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό της επιλογής τους.

Γιατί από 01/10/2022 προβλέπονται σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις, επιπλέον κατά 10% – σε φάρμακα, εργαστηριακές εξετάσεις, Νοσήλια – σε όσους Ασφαλισμένους, δεν έχουν παραπεμπτικό (δηλαδή δεν έχουν επιλέξει & εγγραφεί) σε Προσωπικό Γιατρό. Το ίδιο προβλέπεται και για τυχόν εισαγωγή σε Νοσοκομεία, δηλαδή χωρίς παραπεμπτικό του προσωπικού γιατρού, θα είναι σχεδόν αδύνατη ή με μεγάλη καθυστέρηση και αυξημένο κόστος η νοσηλεία! Με άλλα λόγια, καθίσταται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η εγγραφή όλων σε προσωπικό γιατρό!

Οι πίνακες των Προσωπικών Γιατρών, οι οποίοι θα είναι Παθολόγοι Γενικής Ιατρικής ή άλλης ειδικότητας, θα αναρτηθούν και θα γνωστοποιηθούν, τόσο από την ιστοσελίδα (site) του ΕΟΠΥΥ, όσο και σε πίνακες των καταστημάτων του eΕΦΚΑ (π. ΙΚΑ)

Ο “σχεδιασμός” μπορεί να φαίνεται ωραίος και φανταχτερός στα χαρτιά, αλλά  στην υλοποίηση και στην πράξη υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά και προβλήματα για το πως θα λειτουργήσει, πως δηλαδή θα εξυπηρετηθούν ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, οι Ασφαλισμένοι και κυρίως οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερες ιατρικές ανάγκες.

Με δεδομένο ότι κάθε προσωπικός γιατρός, θα έχει στην αρμοδιότητα του (λίστα) έως 2.000 Ασφαλισμένους, που εκ των πραγμάτων οδηγεί σε τεράστιες ουρές αναμονής και καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση των Ασφαλισμένων, οι οποίοι θα προσδοκούν το πολυπόθητο παραπεμπτικό του Προσωπικού Γιατρού.

Θα έπρεπε να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία ο νέος θεσμός τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, ώστε να δοκιμασθεί στην πράξη, για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις και μετά να γενικευθεί, χωρίς βέβαια να συνοδεύεται από πρόστιμα και ποινές στους απλούς Συνταξιούχους, οι οποίοι έτσι και αλλιώς δοκιμάζονται από την ΑΚΡΙΒΕΙΑ και την δραματική μείωση στα εισοδήματά τους!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και ΕΝΙΣΧΥΣΗ του Ε.Σ.Υ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με πόρους και μέσα και όχι με πρόστιμα και ποινές!

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...