Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΣτΕ & οι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

 

Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ που ΑΠΕΡΡΙΨΕ το πέρα για πέρα δίκαιο αίτημα μας για την χορήγηση ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ του 11μηνου για της ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ και τα ΔΩΡΑ, και για τα οποία είχαμε κάνει ξανά προσφυγή στο ΣτΕ , και η οποία εκδικάστηκε στις 15/1/2020. Με αυτή του την απόφαση το ΣτΕ, αναίρεσε και ακύρωσε τον ίδιο του τον εαυτό, αφού με την προηγούμενη απόφαση του, προέβλεπε την επιστροφή ΟΛΩΝ των περικοπών του 11μήνου(Κύριες, Επικουρικές και Δώρα)

 Όλο αυτό το διάστημα με παραστάσεις, διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια κλπ, αναδεικνύαμε  και διεκδικούσαμε το αίτημα μας, ενώ παράλληλα αξιοποιήσαμε όλες της νομικές δυνατότητες Συλλογικής διεκδίκησης, χωρίς βέβαια να αποθαρρύνουμε η να ενθαρρύνουμε τους Συναδέλφους που ήθελαν να κάνουν και ατομική - προσωπική αγωγή, και να επιλέξουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ όποιον δικηγόρο επιθυμούσαν, αρνούμενοι να μετατρέψουμε τον Σύλλογο παράρτημα μεγαλοδικηγόρων, και τα στελέχη του σε ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ εργολαβικών, υποσχόμενοι " λαγούς με πετραχήλια" για της δραματικές μνημονιακές περικοπές. 

Τώρα που εκδόθηκε αυτή η απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ, γνωστοί μεσάζοντες και μεγαλοδικηγόροι - εργολαβικών - συνεχίζουν να δημοσιεύουν και να διακινούν την απατηλή υπόσχεση προς τους Συνταξιούχους, ότι θα λάβουν τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΟΝΟ όσοι έως 30/7/20 είχαν καταθέσει ΑΓΩΓΕΣ !

ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ και  ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ των Συνταξιούχων, και πλουτισμού των μεγαλοδικηγόρων των εργολαβικών !

Η απόφαση του ΣτΕ δυστυχώς, απορρίπτει τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ του 11μηνου για ΟΛΟΥΣ, επιτρέπει όμως την ΣΥΝΕΧΕΙΑ στα δικαστήρια, όσων αγωγών είχαν κατατεθεί έως 30/7/20! Αυτό σε απλά Ελληνικά, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, όσοι είχαν καταθέσει αγωγή, αλλά απλά ότι ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ο δικαστικός Γολγοθάς, των εξόδων και της μακροχρόνιας ταλαιπωρίας ! 

Όταν τελεσιδικήσουν αυτές οι ΑΓΩΓΕΣ και αν ΚΕΡΔΗΘΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ θα καταβληθούν τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ του 11μηνου,  για τα οποία  βέβαια θα πάρουν το σχετικό ποσοστό τους οι δικηγόροι. Όπως ήδη ζητούν το ποσοστό τους, επί των ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ των ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ από όσους είχαν υπογράψει τέτοια εργολαβικά, ανεξάρτητα αν αυτά ΔΟΘΗΚΑΝ σε ΟΛΟΥΣ με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, μετά την σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Οτιδήποτε άλλο διακινείται  και “διαφημίζεται" είναι απλά ΨΕΥΤΙΚΕΣ υποσχέσεις και νέα προσπάθεια εξαπάτηση των αγανακτισμένων και αδικημένων Συνταξιούχων!

Το θέμα είναι πολιτικό, γι’ αυτό και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση, να χορηγήσει ΤΩΡΑ τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ σε ΟΛΟΥΣ, χωρίς ταλαιπωρία, πρόσθετα έξοδα, και μακροχρόνιο ΑΓΩΝΑ και ΑΓΩΝΙΑ των Συνταξιούχων.

 

Αυτή είναι η πολιτική, καθαρή, έντιμη και δίκαιη λύση, για ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους, και όχι τα πονηρά παιχνιδάκια των μεσαζόντων εργολαβικών, και των εμπόρων ψεύτικης ελπίδας !

 

Με ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ διεκδικούμε τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ μας.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας και για την ΚΑΤΑΒΟΛΗ των ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ του 11μήνου σε ΟΛΟΥΣ!

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...