Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ για τις ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

 

                                    


Όσες αιτήσεις ΚΥΡΙΩΝ συνάξεων χηρειας υποβλήθηκαν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά έχουν σοβαρό λαθος, μείον κατά 250 έως 400 €,  σε βάρος βέβαια των Συναδέλφων/ Συναδελφισσων !

Μόλις εντοπίστηκε το λαθος, ο Σύλλογος μας έκανε άμεση παρέμβαση, ανέδειξε το πρόβλημα - λαθος - και ανάγκασε τον ΕΦΚΑ και την αρμόδια Γενική Διεύθυνση, να δεχτούν την άμεση ΔΙΟΡΘΩΣΗ όλων αυτών των ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ, που είναι λανθασμένες και περιορισμένες στα 400 με 500 € !

Η ΑΙΤΗΣΗ - ΕΝΣΤΑΣΗ πρέπει να γίνει προς το τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ, μαζι με την ηλεκτρονική απόφαση που υπογράφεται από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, και όλα τα σχετικά δικαιολογητικά, ωστε να γίνει η ΔΙΟΡΘΩΣΗ αυτών των ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ.  Προσοχή όμως, αυτό αφορά τις ΚΥΡΙΕΣ Συντάξεις που έχουν υποβληθεί ΜΟΝΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.

Υπόδειγμα ΑΙΤΗΣΗΣ - ΕΝΣΤΑΣΗΣ και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί στο στο site του Συλλογου μας ( pssote.gr )αλλα και σε επικοινωνία με το Σύλλογο μας μπορούν οι  Συνάδελφισσες/οι, να τα λάβουν όπως και να λύσουν οποια άλλη απορία υπάρχει.

Η υπόσχεση - δέσμευση του ΕΦΚΑ είναι ότι από τη λήψη της αίτησης - ένστασης, τον επόμενο Μήνα θα γίνει η ΔΙΟΡΘΩΣΗ . Εδώ είμαστε και το παρακολουθούμε από κοντά, γιατί αυτό το 'λαθος' είναι τραγικό, αδικαιολόγητο και Απάνθρωπο, γιατί στερεί και αυτά τα ελάχιστα μιας δραματικα μειωμένης Σύνταξης χηρειας, και γιατι επιβάλει στους Συναδέλφους  μας την οικονομική εξαθλίωση, σε πολύ χαλεπούς και δύσκολους καιρούς καλπασμού τις ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ.

Έως ότου διορθωθεί το πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ, και για την αποφυγή των 'λαθων', καλό είναι οι νέες αιτήσεις για την ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ, να υποβάλλονται  ΜΟΝΟΝ με τον 'παλιό' κλασικό τρόπο στο τ.ΤΑΠ - ΟΤΕ.

Οι ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ όμως, όπως και οι νέες ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΗΡΑΤΟΣ, υποβάλλονται πλέον ΜΟΝΟΝ ηλεκτρονικά στον eΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι η/ο δικαιουμενος την Σύνταξη χηρειας, μπορεί και πρέπει να γίνει μέλος του Συλλογου μας, για την υπεράσπιση όλων των Συνταξιοδοτικών του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ,υποβάλλοντας την σχετική αίτηση εγγραφής στο Σύλλογο μας.(email: pss-ote@otenet.gr )

 

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...