Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019


ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ  -  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ   ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

1) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  ΧΗΡΕΙΑΣ

Εκδόθηκε κατ´εφαρμογη του Ν.4611/2019 , η εγκύκλιος που διευκρινίζει, και καθορίζει τον τροπο, και τον χρόνο, καταβολής των Συντάξεων ΧΗΡΕΙΑΣ. Καθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού για της ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ που είχαν χορηγήθει πριν το Ν.Κατρουγκαλου, ( 13/5/2016)όσο και για εκείνες που εκδόθηκαν μετα.

α)Επανέρχεται  απο 50% , σε 70% απο 17/5/2019  (1/6/2019) το ποσοστό τις σύνταξης ΧΗΡΕΙΑΣ,επι του μικτου ποσού της σύνταξης του/της θανόντος.

β)Καταργούνται τα ηλικιακά όρια του Ν.Κατρουγκαλου, και για τις ΚΥΡΙΕΣ και για τις
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ συντάξεις ΧΗΡΕΙΑΣ  και θα χορηγούνται ,οπως προβλέπεται, χωρίς ηλικιακά κριτήρια, του/της δικαιούχου.

γ)Ο επαναυπολογισμος, γίνεται οικοθεν, χωρίς να χρειάζεται αίτηση του/της ενδιαφερόμενου.

δ) Η εξαγγελία και η δέσμευση του Διοικητή του ΕΦΚΑ και του Υπουργείου ειναι οτι, οι απαναυπολογισμενες συντάξεις ΧΗΡΕΙΑΣ θα καταβληθούν ως εξής:

Η πρώτη πληρωμή ,που θα αφορά την καταβολή των αναδρομικών 5 μηνών θα γίνει με τη ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ που θα καταβληθεί 30 Σεπτεμβρίου.Οι επανυπολογισμενες ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ στο 70% θα καταβληθούν με τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ που καταβάλλονται τέλος ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ.
    
2) ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ απο 1/1/2019 Ν.Κατρουγκαλου

Εν αναμονή έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, για την αντισυνταγματικότητα ή οχι του Ν.Κατρουγκαλου, ( εκδικάστηκε τον ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ του 2017) για τον επαναυπολογισμο και τη προσωπική διαφορά, τοσο ο Νέος Διοικητής, του ΕΦΚΑ όσο και το Υπουργείο ( παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις), αναβάλουν και δεν αναρτούν, κοινοποιούν τον τροπο υπολογισμού, και την ανάλυση, τις καταβαλλόμενης απο 1/1/19 κυρίας
Σύνταξης. Με δεδομένο οτι απο 1/1/2019 δεν εκδίδεται καμία νέα ΣΥΝΤΑΞΗ ( ακομα και για σοβαρούς λόγους υγείας) ειναι αναγκαίο και απαραίτητο να ξεκαθαρίσει ΑΜΕΣΑ την θέση της η Κυβέρνηση, και να καταργήσει οπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά για την επαισχυντη προσωπική διαφορά,χωρίς καμία ΜΕΙΩΣΗ Συντάξεων.
Η ορθη και νομική υποχρέωση του ΕΦΚΑ βέβαια, ειναι η έκδοση Νέας  Συνταξιοδοτικής απόφασης, και οχι απλα ενημέρωση, γνωστοποίηση,και αυτο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνει.

 3)ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-ΡΟΕΣ- ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΕΦΑΠΑΞ.
     
  α) ΚΥΡΙΕΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  ΧΗΡΕΙΑΣ 
          Καταβάλλονται οι οριστικές αυτές του ΙΟΥΛΙΟΥ  2018
          Καταβάλλονται οι προσωρινές  αυτές του ΜΑΪ́ΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
          Ανακλήσεις- Επαναυπολογισμου (Ν.Κατρουγκαλου) ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
    
   β) ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
        Για όσες αποφάσεις κυρίας Σύνταξης  κατατέθηκαν ΙΟΥΛΙΟ  2017 για όσες αποφάσεις ΧΗΡΕΙΑΣ κατατέθηκαν  ΑΠΡΙΛΙΟ  2019

    γ) Αποστέλλονται τις επόμενες ημέρες ( επιτέλους) οι σχετικές επιστολές απο το ΕΤΕΑΕΠ, προς τους Συναδέλφους, για να κάνουν την σχετική εξαγορά χρόνου, που χρειάζονταν, και να καταβληθεί άμεσα η επικουρική ΣΥΝΤΑΞΗ.

    δ) ΕΦΑΠΑΞ
        Καταβάλλονται για αποφάσεις Συνταξιοδότησης ΜΑΡΤΙΟΥ  2019
        εκδίδονται αποφάσεις για Συνταξιοδοτήσεις ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2019
       
Συνάδελφοι,
Παρά το γεγονός οτι,λόγω των δικαστικών  αποφαςεων και αντιπαραθέσεων (χωρίς να εχουμε καμία ευθύνη, και εμπλοκή στις αποφάσεις και μεθοδεύσεις της προηγούμενης ηγετικής ομάδας, οπως και τις ηγετικής ομάδας των διορισθέντων  απολέσαμε  με τη γνωστή δικαστική απόφαση, την ιδιότητα του εκλεγμένου μέλους του Δ.Συμβουλιου, ωστόσο  εμείς συνεχίσαμε και συνεχίζουμε:

Να λειτουργούμε, να διεκδικουμε ,και να προωθουμε τα προβλήματα των  Συναδέλφων μελών του Συλλογου μας, γιατι τα Συνταξιοδοτικά  προβλήματα ΠΡΕΠΕΙ να μας ΕΝΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ , και γιατι εμάς δεν μας ενδιαφέρει καμία καρέκλα  κανένα κίβδηλο και ΔΟΤΟ αξίωμα, παρά μονο τα κοινά μας Συμφέροντα και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
              
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ στην ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ  την ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ,  τον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, την ΑΔΡΑΝΕΙΑ, στις ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ και ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ για τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ και τα ΆΞΙΩΜΑΤΑ" 

ΕΝΩΤΙΚΟ- ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΟΤΕ


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...