Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ - ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ 
Νόμων 4051 και 4093/12

Συνάδελφοι,
Με τους Ν. 4051 και 4093/12 έγιναν οι μεγάλες περικοπές στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (ΚΥΡΙΕΣ -ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ) καθώς και η πλήρης κατάργηση των Δώρων. Με τις αποφάσεις 2287 έως και 2290 του Ιουνίου 2015, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές αυτές τις περικοπές και μειώσεις στις συντάξεις που επέβαλαν αυτοί οι Νόμοι.
Όμως οι παράνομες αυτές μειώσεις συνέχισαν να γίνονται μέχρι τις 31/12/18.
Απο τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 2019 που εφαρμόστηκε και ισχύει ο ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, υποτίθεται οτι σταμάτησαν αυτές οι παράνομες περικοπές.
Επομένως τα χρωστούμενα για τις παράνομες μειώσεις ειναι τα ποσά που αντιστοιχούν απο τον ΙΟΥΛΙΟ του 2015 έως και το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2018!
Η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν έδωσε καμία λύση.
Έτσι το πρόβλημα παραμένει, ενώ οι Συνταξιούχοι απαιτούν ΛΥΣΗ.
Όπως η προηγούμενη, έτσι και η σημερινή Κυβέρνηση δήλωναν ότι θα σεβαστούν και θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Σεβασμός των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και ειδικότερα των ομόφωνων αποφάσεων του ΣτΕ, σημαίνει:
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ απο τον ΙΟΥΛΙΟ του 2015 έως και τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2018! που ειναι παράνομες και αντισυνταγματικές! Απο την έκδοση των αποφασεων του ΣτΕ ( Ιούνιος 2015) μέχρι σήμερα έχουν γίνει χιλιάδες αγωγές απο συναδέλφους Συνταξιούχους, που διεκδικούν δικαστικά τα ποσά αυτα και έχουν εκδοθεί πολλες θετικές αποφασεις, αλλα καμία δεν υλοποιήθηκε και κανένας Συνταξιούχος δεν εισέπραξε χρήματα.
Η εμπειρία μας λέει, ότι χωρίς ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ καμία επιστροφή παράνομων παρακρατηθέντων ποσών (αναδρομικά) δεν πρόκειται να γίνει .
Είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της σημερινής Κυβέρνησης, αφού η προηγούμενη επι 3,5 χρονια δεν ανταποκρίθηκε, να δώσει λύση τώρα για να σταματήσει η αγωνία, η ταλαιπωρία και ο εμπαιγμός των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.
Οπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά, για το σεβασμό των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, οφείλει να το ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ, χωρίς ' εκπτώσεις ' και μισόλογα.
Για το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ
Τα εκλεγμένα μέλη του καθαιρεθέντος Δ.Σ
ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΓΙΩΡΓΟΣ

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...