Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019


          
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ  -  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ  -  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ   ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

α) ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Για μια μεγάλη κατηγορία συναδέλφων δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα οι επανυπολογισμένες συντάξεις τις 1/1/19 , ενώ σε αρκετούς άλλους αναρτήθηκαν ακόμα και αυτές του Απριλίου 2019!!

Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα , πολλά λάθη και ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ  τόσο στον ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ,όσο και στη λειτουργία του ΕΦΚΑ και τις ΙΔΗΚΑ.
Για όσους όμως έχουν αναρτηθεί οι επανυπολογισμένες συντάξεις , ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να υποβάλουν ΕΝΣΤΑΣΗ στον ΕΦΚΑ, αναφέροντας τους  4 λόγους τις ένστασης όπως τους καταγράψαμε στη προηγούμενη ανάρτηση- ανακοίνωση .

Σε κάθε περίπτωση, το ΑΙΤΗΜΑ- ΑΠΑΙΤΗΣΗ προς τη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  και τον ΕΦΚΑ είναι με Κυβερνητική - πολιτική  απόφαση, να διορθωθούν ,όλα τα ΛΑΘΗ, οι ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ,και οι ΑΔΙΚΙΕΣ , που έγιναν και γίνονται σε βάρος των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ τόσο απο το Ν.Κατρούγκαλου, όσο και από όλους τους Μνημονιακούς Νόμους , οι οποίοι έχουν αφαιρέσει- μειώσει κατά 50% το εισόδημα των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ .

  β) ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΡΙΩΝ  ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ  -  ΕΦΑ'ΠΑΞ

1)ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
 Διεκπεραιώνονται  αυτές του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2018 , που θα πληρωθούν τέλος ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

2) ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ
  Διεκπεραιώνονται αυτές του ΙΟΥΝΙΟΥ - ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ,που θα πληρωθούν τέλος ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

 3) ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ - ΧΗΡΕΙΑΣ 
   Διεκπεραιώνονται αυτές του ΙΟΥΛΙΟΥ- ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 , που θα πληρωθούν τέλος ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

4) ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΕΙΣ (Ν Κατρουγκαλου )
  Επανεκκίνησε η διαδικασία έκδοσης αιτήσεων ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2019

   5) ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ 
  Διεκπεραιώνονται αυτές του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 που θα πληρωθούν τέλος ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
   
    6) ΕΦΑΠΑΞ 
     Διεκπεραιώνονται αυτά του ΑΠΡΙΛΙΟΥ , και πληρώνονται του ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

  γ) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ - και ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 

Να θυμίσουμε προς όλους και κυρίως προς τη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ( που άλλα έλεγε προεκλογικά) ότι οι Συνταξιούχοι ,κατέβαλαν τους αφαιρέθηκαν, τα χρόνια των μνημονίων 2010-2019 το   αστρονομικό ποσό των 63 Δις €!!

Όπως επίσης μέχρι και σήμερα, μαζί με τους μισθωτούς ,καταβάλουν - συνεισφέρουν το 80% των φορολογικών εσόδων του Κράτους !!

Στο προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο τις Κυβέρνησης , ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ οι εξαγγελίες και οι ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ για τη μεσαία τάξη και ειδικότερα για εκείνους που δεν μπορούν να αποκρύψουν - φόρο κλέψουν- ούτε ένα (1) € , οι προτεινόμενες μειώσεις φόρου είναι 0 (ΜΗΔΕΝ) έως 7 € το μήνα για εισοδήματα  από 20000 έως 50000€ .

 Για εισοδήματα άνω των 50000€ η μείωση φόρου είναι από 120 έως 300 € το μήνα, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται ο φόρος ,στα μπόνους ( μετοχές κλπ) ,στις παροχές σε είδος ( αυτοκίνητα, κινητά, κουπόνια αγορών, κλπ) για  μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΤΑΞΗ που ελάχιστα έως καθόλου , δεν συμμετείχε και  δεν στερήθηκε στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων.

Επίσης ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ από 28  σε  24% ο φορολογικός συντελεστής  για τις επιχειρήσεις και επιπλέον ΜΙΑ (1) ΜΟΝΑΔΑ οι Εργοδοτικές Ασφαλιστικές Εισφορές !!

Για τους Συνταξιούχους και τους Μισθωτούς , αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό , αυτή η αντικοινωνική - άδικη , και τιμωρητική πολιτική τις Κυβέρνησης, και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος μόλις τέσσερις μήνες πριν, μιλούσε για κοινωνική πολιτική για μεσαία τάξη, για δίκαιη αποκατάσταση κλπ ,και τα οποία πολύ γρήγορα ξέχασε!!

Η 'κανονικότητα ' για τους Συνταξιούχους , φαίνεται αργή ακόμα !!
Οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ δεν ΞΕΧΝΟΥΝ , και  ΑΠΑΙΤΟΥΝ  !!
Αναλογική ΜΕΙΩΣΗ των φορολογικών βαρών, για όλες τις κοινωνικές ομάδες και ειδικότερα ,για τους πλέον αδύνατους, και για εκείνους που επιβαρύνονται  με τα μεγαλύτερα, οικονομικά βάρη όπως είναι οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ και οι Μισθωτοί.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ,με ένα ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ , ΙΣΧΥΡΟ , και ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ και οι  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, με αγώνα ,και διεκδίκηση , να επιβάλουμε, ένα δίκαιο,και κοινωνικά ισορροπημένο φορολογικό σύστημα ,για ΟΛΟΥΣ.


ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

    ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ