Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο ΣτΕ



Συζητήθηκε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/1/20 η προσφυγή του ΕΦΚΑ ,στην ολομέλεια  του ΣτΕ ,κατά την οποία αναπτύχθηκαν τα επιχειρήματα των Συνταξιοδοτικών  Οργανώσεων ( αυτοτελή παρέμβαση έκανε και ο Σύλλογος μας, μετά από  απόφαση του Νέου Δ.Σ της 9/1/20) αλλά και του ΕΦΚΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

 Ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική ,η επιχειρηματολογία των Δικηγόρων του ΕΦΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ, η οποία εξαντλήθηκε κυρίως στο "δήθεν" υψηλό  Δημοσιονομικό κόστος!! Κανένα απολύτως νομικό, συνταγματικό, κοινωνικό επιχείρημα δεν αναπτύχθηκε , παρά μόνον αυτό :
Η  ΔΙΚΑΙΩΣΗ των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ θα επιφέρει δημοσιονομικό κόστος 26,5 δις.€!!
Είναι σαφέστατα πολύ μικρότερο, ( σχεδόν το μισό) αλλά και έτσι να είναι αποκαλύπτεται το μέγεθος τις ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ. 
Η υφαρπαγή - αφαίμαξη - των Συνταγματικά κατοχυρωμένων - πληρωμένων  με τις ΕΙΣΦΟΡΕΣ  μας  ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ , ονομάστηκε ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!!

Όταν το 2012 Νομοθετούσε   τις πλέον εξοντωτικές μειώσεις από 1/1/13  ο Κος ΒΡΟΥΤΣΗΣ μας έλεγε ότι οι μειώσεις των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ μας ήταν μικρές, και δεν θα ξεπερνούσαν συνολικά και ετησίως το ΕΝΑ δις €!!

Ποιος το Νομοθέτησε;
Ποιος το Πραγματοποίησε;
Γιατί  μόνον από τους Συνταξιούχους του ΕΦΚΑ;
Γιατί το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τις περικοπές των ειδικών Μισθολογίων και επιστράφηκαν ΟΛΑ το ποσά;

Αν είχαν εφαρμόσει (οι προηγούμενες και η σημερινή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ) τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του ΣτΕ  του 2015 ,ποιο θα ήταν το λεγόμενο δημοσιονομικό κόστος;
Θυμίζει τον πατροκτόνο οποίος έχει δολοφονήσει τους γονείς του
και στο δικαστήριο ζητά την επιείκεια του δικαστηρίου γιατί είναι ΟΡΦΑΝΟΣ!

Οι ομόφωνες αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ του 2015 ,που ζητά ο ΕΦΚΑ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ) να  ΞΑΝΑΚΡΙΘΟΥΝ , έλεγαν:
Είναι παράνομες και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ οι μειώσεις στις ΚΥΡΙΕΣ και στις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ που επιβλήθηκαν από 1/1/2013!
Είναι παράνομη και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ η κατάργηση των ΔΩΡΩΝ γιατί έχουν πληρωθεί (και πληρώνονται ) εισφορές 14 μηνών!

Αυτή την συνεχιζόμενη  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ και ΑΣΕΒΕΙΑ κατά της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΟΦΕΙΛΕΙ να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ και να ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ η σημερινή  Ολομέλεια του ΣτΕ , και να αποδείξει ΕΜΠΡΑΚΤΑ την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ , την ΣΥΝΕΧΕΙΑ , και τον ΣΕΒΑΣΜΟ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ από ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ !

Να γίνει σεβαστό το αίτημα των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ,και να ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ οι  αποφάσεις του 2015 του ΣτΕ, και ας χορηγηθούν τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά  σε 3 η 4 ετήσιες δόσεις.

Ταυτόχρονα το δεύτερο αίτημα-προσφυγή του ΕΦΚΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ   αφορούσε τα  ελάχιστα θετικά για τους Συνταξιούχους, των αποφάσεων
 του ΣτΕ/2019 και αφορούν τον περίφημο ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ,
 για τους συντελεστές αναπλήρωσης  το οικογένεια επίδομα και την αφετηρία της Σύνταξης της 31/12/14 ,για τα  οποία υπάρχει δήθεν ασάφεια και διχογνωμία, για την εφαρμογή τους!!
ΔΙΚΟΛΑΒΙΚΕΣ -ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ πρακτικές, για την μετατόπιση της πολιτικής ευθύνης και της ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ, στο "απρόσωπο " ΣτΕ !!

Είναι πλέον  ολοφάνερο ότι, το θέμα αφαίμαξης των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ,με Κυβερνητική απόφαση πρέπει να λυθεί , όπως έγινε   στη Πορτογαλία και Ισπανία, αλλά  και με Πολιτικό και Κοινωνικό ΑΓΩΝΑ, αφού η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,αντί να Σεβασθεί τους Νόμους,  τις αποφάσεις τις Δικαιοσύνης και την κοινωνική απαίτηση των κατάφορα αδικημένων  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, σχεδιάζει να μοιράσει "αντίδωρα" μικρό διορθώσεων ,και μικρό παροχών .

" Η βάρκα του Χότζα επανέρχεται" όμως πλέον κανένας δεν ξεγελιέται , και όσοι το έκαναν αυτό το πλήρωσαν ΠΟΛΙΤΙΚΑ πολύ ΑΚΡΙΒΑ ,ας το έχει υπόψη της  η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ας προχωρήσει στην δίκαιη αποκατάσταση των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  επαναφέροντας τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ στα επίπεδα τις 1/1/2013 όπως το ΣτΕ έχει  αποφασίσει από το 2015!!

Διαφορετικά ο  ΑΓΩΝΑΣ  θα είναι ΔΙΑΡΚΗΣ και ΕΝΤΟΝΟΣ!
Η Αγωνιστική συγκέντρωση των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ έξω από το ΣτΕ ήταν η πρώτη  μαζική - ΕΝΩΤΙΚΗ απάντηση και απαίτηση των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ και της  ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας

-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ 
- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...