Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ κάθε ΑΝΕΚΤΟ ΟΡΙΟ οι ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΦΚΑ


Όπως έχουμε καταγγείλει κατ' επανάληψη οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ  υποστελεχωμένες - υπολειτουργούν , και βαλτώνουν στη γραφειοκρατία λόγω και της απρογραμμάτιστης και βιαστικής ενοποίησης των Ταμείων με αποτέλεσμα να διευρύνονται συνεχώς οι χρόνοι έκδοσης των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (κύριων-επικουρικών ) του ΕΦΑΠΑΞ  και του λανθασμένου Επανυπολογισμού του Ν Κατρούγκαλου.
Τώρα με πρόφαση της επιδημιολογικές συνθήκες των τελευταίων 45 ημερών οι χρόνοι και οι καθυστερήσεις χτύπησαν ΚΟΚΚΙΝΟ !
Στις επανειλημμένες παραστάσεις - διαμαρτυρίες μας , η απάντηση είναι ότιη ψηφιοποίηση του e-ΕΦΚΑ, θα λύση όλα αυτά τα προβλήματα των καθυστερήσεων!
Πρόκειται για υπεκφυγή και για εμπαιγμό , γιατί η ηλεκτρονική διεκπεραίωση αφορά τις νέες ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , και όχι τις εκκρεμότητες τριών και τεσσάρων ετών!
Απαιτούμε  από τη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και τον αρμόδιο ΥΠΟΥΡΓΟ Κο ΒΡΟΥΤΣΗ να κοινοποιήσει άμεσα όσες Συνταξιοδοτικές αποφάσεις έχουν διεκπαιρεωθεί αλλά για κάποιους λόγους (οικονομικούς η πολιτικούς ) δεν εκδίδονται !
Επίσης να ενισχύσει με το αναγκαίο προσωπικό έκδοσης ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΕΦΑΠΑΞ τον ΕΦΚΑ ώστε να συντομευθούν οι χρόνοι , όπως τουλάχιστον γίνεται στους προεκλογικούς χρόνους της εκάστοτε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !
Με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής και του ΕΟΔΥ, μπορούν και πρέπει οι υπηρεσίες να διεκπεραιώνουν αποφάσεις ,πολύ περισσότερο που δεν δέχονται  το κοινό ( συνταξιούχους).

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ - ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ 

Πολύς λόγος ,τεράστιες προσδοκίες , και παραπλανητικές εξαγγελίες  γίνονται τις τελευταίες μέρες, δημιουργώντας σύγχυση ,και ψεύτικες  ελπίδες στους Συνταξιούχους μέλη μας.
Κατ' αρχην οι αυξήσεις - ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ των ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ  ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ δεν αφορούν τα μέλη μας (και όσους Συνταξιούχους ) είχαν υποστεί τις δραματικές περικοπές των επικουρικών ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ προ τις 31/12/14 (για όσους το άθροισμα κυρίας και επικουρικής ,ξεπερνούσε τα 1300 €.)

Αφορά τους Συνταξιουχους δώδεκα (12) επικουρικών ταμείων  που υπέστησαν περικοπές από 1/1/15  και μετά. Συγκεκριμένα από τον ΙΟΥΛΙΟ του 2015 έως τον Νοέμβριο 2019.
Ο Νόμος 4670/20 (Ν ΒΡΟΥΤΣΗ ) επαναφέρει τις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ στο ύψος που ήταν στις 31/12/14 , δηλαδή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ τις μνημονιακές περικοπές στις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ που είχαμε υποστεί !

Ο επανυπολογισμος των Κύριων ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ σύμφωνα με το Ν.4670/20 λόγω τις αύξησης των συντελεστών αναπλήρωσης άνω των 30 χρόνων 
ασφάλισης, είναι πολύ μικρή και αφορά ελάχιστους συναδέλφους μέλη μας.

Μια μικρή διαφορά (αύξηση ) αφορά μόνον όσους συναδέλφους έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης  και ταυτόχρονα έχουν συνταξιοδοτηθεί κοντά στο 2016. Όσο προς τα πίσω έχει γίνει η συνταξιοδότηση τόσο 
μειώνεται αυτή η 'αύξηση ' και μηδενίζεται περίπου στο 2009!

Αυτή βέβαια την "αύξηση " θα την λάβουν σε πέντε ετήσιες δόσεις με αρχή από 1/1/21.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μελών μας, που είχαν θετική διαφορά -ΧΡΕΟΣ - το πολύ-πολύ θα έχουν μια μικρή μείωση του ΧΡΕΟΥΣ !
Θα το εξοφλούν από τις προσδοκώμενες αυξήσεις από 1/1/23 !

Αυτός ο ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του Ν. ΒΡΟΥΤΣΗ ήταν να γίνει ΙΟΥΛΙΟ ,τώρα μιλούν για ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ- ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα ποτέ και αν τελικά θα γίνει .
Συμπερασματικά και στα σοβαρά ,τίποτα δεν προσδοκούμε και δεν θα πάρουμε από ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ και όσα εξαγγέλλονται ,παραπλανητικά και ανεύθυνα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ο Κος ΒΡΟΥΤΣΗΣ εμπαίζουν και προσβάλουν τους Συνταξιούχους, γιατί άλλα υπόσχονταν προεκλογικά και άλλα κάνουν τώρα!
Τους απαντάμε:
Θα λογαριαστούμε στο ΤΑΜΕΙΟ !!

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...