Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

*ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ –ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ- ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ*


Η αναπροσαρμογή, οι επιστροφές και τα αναδρομικά των επικουρικών μας συντάξεων στον «πάγο» και στην «παραγραφή».
Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις – υποσχέσεις- και εξαγγελίες, για καταβολή αναδρομικών, των παράνομων περικοπών των επικουρικών Συντάξεων των Συνταξιούχων ΟΤΕ, αποδείχθηκαν ψεύτικες και παραπλανητικές!
Ο Υπουργός κ. Βρούτσης, με το Ν 4670/20 νομοθέτησε και νομιμοποίησε τις απαράδεκτες μειώσεις και περικοπές των επικουρικών μας συντάξεων που είχαν γίνει έως 31/12/14  παρά τις αντίθετες αποφάσεις του ΣτΕ. 
Ωστόσο μέχρι «προχθές» τόσο τα ΜΜΕ, όσο και ο ίδιος διακήρυτταν ότι : στις 2 Ιουνίου θα διορθωθούν θα αποκατασταθούν και θα αυξηθούν οι επικουρικές συντάξεις .  
Ποιος τις είδε; Ποιός τις πήρε; Πού πήγαν;
Γιατί οι συνταξιούχοι ΟΤΕ  ΔΕΝ πήραν ΤΙΠΟΤΑ!
Γιατί ήταν γνωστό ( επειδή ο ίδιος τις είχε Νομοθετήσει) ότι οι δικές μας δραματικές περικοπές των επικουρικών συντάξεων είχαν γίνει το 2012 και το 2013!
Ελάχιστοι Συνταξιούχοι ΟΤΕ, πήραν κάτι ψίχουλα έως 15 €, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!
Αυτό γιατί όπως προείπαμε είχε φροντίσει ο κ. Βρούτσης, τον Φεβρουάριο του 2020 με τον δικό του Νόμο 4670/20 , να διαγράψει όλες τις περικοπές και τις μειώσεις και να παγώσει τις επικουρικές  συντάξεις στο ύψος που είχαν στις   31/12/14.
Οι συνάδελφοι συνταξιούχοι των άλλων 12 Επικουρικών Ταμείων έλαβαν (και σωστά έλαβαν) τις αναπροσαρμογές των παράνομων περικοπών που είχαν γίνει  μετά την 1/1/2015.
Απαιτούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση και   τον κ. Βρούτση :
Την αναπροσαρμογή και επιστροφή των παράνομων περικοπών των επικουρικών μας συντάξεων που έγιναν μετά την 1/1/2013, όπως είχε αποφασίσει η Ολομέλεια του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015.
Οτιδήποτε άλλο, είναι εμπαιγμός και περιφρόνηση των χιλιάδων Συνταξιούχων μελών μας.
Αυτή μας η απαίτηση και διεκδίκηση είναι λογική – δίκαιη – νόμιμη και απαράγραπτη!     

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...