Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ε.Ο.Π.Υ.Υ ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Οι Ασφαλισμένοι  θεωρούνται και είναι οι αποδέκτες -πελάτες-των υπηρεσιών ΥΓΕΙΑΣ του ΕΟΠΥΥ, του ενιαίου φορέα ΥΓΕΙΑΣ ,για ΟΛΟΥΣ του Ασφαλισμένους που καταβάλουν ανελλιπώς τις μηνιαίες εισφορές τους.

Όμως ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί ,αποφασίζει και ενεργεί ,υπό τον έλεγχο ,την εποπτεία και τις εντολές του Υπουργείου ΥΓΕΙΑΣ μακριά από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Ασφαλισμένων.

Η συμμετοχή των Ασφαλισμένων και ιδίως των Συνταξιούχων στο Δ. Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, είναι ανύπαρκτη. Ενώ η ποιότητα  και η ποσότητα, των προσφερόμενων υπηρεσιών ΥΓΕΙΑΣ του ΕΟΠΥΥ, είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτες,  οι απόψεις, οι προτάσεις και οι θέσεις ,των Ασφαλισμένων, δεν ακούγονται .Πως λοιπόν μπορεί να ελέγχεται , να διορθώνεται και να βελτιώνεται η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, όταν οι χρηματοδότες του, και αποδέκτες των υπηρεσιών του, δεν έχουν λόγο ;

Ο θεσμός του Οικογενειακού γιατρού, καθώς και ο θεσμός της πρωτοβάθμιας φροντίδας ΥΓΕΙΑΣ, που θα ανακούφιζε και θα εξυπηρετούσε τους Ασφαλισμένους ,αλλά και το ΕΣΥ, συνεχίζει να είναι εγκαταλελειμμένος ,και να υπολειτουργεί .  

Έτσι οι Ασφαλισμένοι, και οι Συνταξιούχοι μέλη μας, ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται ,ακόμα και για τα παραπεμπτικά ,και τις συνταγές .Οι δυο μεγάλες και σημαντικές δράσεις και υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα ,οι Ιατρικές και Νοσοκομειακές υπηρεσίες ,καθώς και οι εργαστηριακές εξετάσεις, είναι προβληματικές και νοσούν βαρύτατα .

Η λίστα των φαρμάκων συνεχώς διευρύνεται ,οι τιμές των φαρμάκων αυξάνονται ,αλλά ο ΕΟΠΥΥ μειώνει την συμμετοχή του! Τα ραντεβού δίνονται σε βάθος χρόνου, με σοβαρές καθυστερήσεις και ταλαιπωρία των Ασφαλισμένων.

Προς χάρη βέβαια των Ασφαλιστικών εταιριών ,των ιδιωτών Γιατρών ,και των Ιδιωτικών κέντρων ΥΓΕΙΑΣ .Έτσι οι Ασφαλισμένοι και κυρίως οι Συνταξιούχοι , πρέπει να είναι συνεχώς με το χέρι στην τσέπη ,για να καλύψουν στοιχειωδώς μια Ανθρώπινη ,Εργαστηριακή ,Ιατρική και Νοσοκομειακή φροντίδα .   Τώρα με την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού ,αναδείχθηκε η σπουδαιότητα ,και η μοναδικότητα του ΕΟΠΥΥ , λειτουργώντας προς το ΕΣΥ υποστηρικτικά ,αλλά και καλύπτοντας ευρύτερη Νοσοκομειακή Πρωτοβάθμια φροντίδα ,λόγω των έκτακτων αναγκών.

Είναι η ώρα λοιπόν ,να αναθεωρηθούν οι Νεοφιλελεύθερες εμμονές να ενεργοποιηθεί η κοινωνία ,οι Συλλογικοί και Συνδικαλιστικοί φορείς ώστε να επιβάλουν έναν ισχυρό, αποτελεσματικό ,και κοινωνικά ωφέλιμο Εθνικό Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Υπηρεσίας ΥΓΕΙΑΣ.

Ο Σύλλογος μας, σε συνεργασία και με της άλλες όμορες ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ  Οργανώσεις ,θα ενεργοποιηθεί σε αυτή κατεύθυνση. Είναι  απαίτηση των μελών μας, και κοινωνική αναγκαιότητα των καιρών.


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Η Ασφαλιστική ενημερότητα των προστατευομένων μελών (Συζύγων και Τέκνων) που λήγει στις 29-02-2024 ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ για όλα τα μέλη μας ...