Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ στον eΕΦΚΑ

 

Συνεχίζεται η ασάφεια και η ανικανότητα του eΕΦΚΑ, να προσδιορίσει και να εξασφαλίσει, την απρόσκοπτη ανανέωση της ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ  ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ , προστατευόμενων μελών ,για όσους λήγει στις 28/2/21.

Σχεδόν όλα τα περιφερειακά τμήματα του eΕΦΚΑ ( π ΙΚΑ ) δεν έχουν πάρει την σχετική εγκύκλιο, δεν έχουν εξουσιοδοτημένο και εκπαιδευμένο υπάλληλο στον τομέα ΜΗΤΡΩΩΝ του τ.ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση των Συναδέλφων, και βέβαια καμία υποδομή για την ηλεκτρονική επικοινωνία και εξυπηρέτηση.

Η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε στις 19/1/21, και προέβλεπε εφαρμογή από 1/1/2021!! ενώ σε πολλές περιπτώσεις την εγκύκλιο την προσκομίζουν οι Συνάδελφοι μας ,μαζί με τον δικό μας κωδικό πρόσβασης ( 21012 )!

Ενώ παράλληλα το τ. ΤΑΥΤΕΚΩ αρνείται να κάνει και τις απλούστερες διορθώσεις ,όπως η αλλαγή ως Συνταξιούχου από εργαζόμενο, που τον έχει ως καταχωρημένο. Και ας είναι Συνταξιούχος κάμποσες δεκαετίες!!

Απαιτήσαμε και απαιτούμε με συνεχή διαβήματα :

Την παράταση για ΟΛΟΥΣ της ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ έως την λήξη των έκτακτων συνθηκών του κορονοιου , και ως το τέλος του έτους αλλά και την οργάνωση και σωστή λειτουργία των τμημάτων ΜΗΤΡΩΩΝ 

του eΕΦΚΑ τ.ΙΚΑ σε όλη τη χώρα.

Οτιδήποτε άλλο θα είναι μέγιστος ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ δοκιμασία  των Συνταξιούχων.

Παρακολουθούμε το θέμα , παρεμβαίνουμε καθημερινά, και για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα .

Υπενθύμιση: Υπενθυμίζουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την ανανέωση.

 1) Αίτηση του Άμεσου μέλους, που ζητά την ανανέωση προστατευόμενου μέλους, με πλήρη στοιχεία και τον ΑΜΚΑ και των δυο ασφαλισμένων (Άμεσου και Έμμεσου ) 

2) Εκκαθαριστικό εφορίας

 3) Ενημερωτικό σημείωμα Σύνταξης. Αν γίνεται πρώτη φορά ΑΣΦΑΛΙΣΗ επιπλέον και: 4) Αστυνομική ταυτότητα έμμεσου μέλους 5) Ληξιαρχική πράξη γάμου ( για ΑΣΦΑΛΙΣΗ Συζύγου )

 

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...