Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ

 

Όπως είναι γνωστό ( έχουμε ξαναγράψει σχετικά) η ενημερότητα Ασφαλιστικής ικανότητας, Αμέσων και Έμμεσων μελών (Συζύγων και Τέκνων ) έχει μεταφερθεί από το τ.ΤΑΥΤΕΚΩ  στα κατά τόπους καταστήματα του eΕΦΚΑ ( π ΙΚΑ ) του τόπου διαμονής.

Το ίδιο ισχύει και για την ΕΚΑΑ (Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας) την κάρτα  S1 , και την Ε 108  κ.λ.

Τα τμήματα ΜΗΤΡΩΩΝ  του τ.ΙΚΑ ,πρέπει να έχουν τη σχετική εγκύκλιο, και τον κωδικό πρόσβασης, που για τους Ασφαλισμένους ΤΑΠ-ΟΤΕ είναι ο 21012 .

Δυστυχώς η αποδιοργάνωση του ΕΦΚΑ ,οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και η Κυβερνητική ανευθυνότητα , έχουν ως αποτέλεσμα , ακόμα και αυτή η αποκεντρωμένη αρμοδιότητα να έχει βαλτώσει !

Τα Τμήματα Μητρώων του τ.ΙΚΑ , είτε δεν έχουν πάρει την εγκύκλιο είτε δεν έχουν εξουσιοδοτημένο υπάλληλο, και σε πολλές περιοχές ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τους Συναδέλφους μέλη μας!

Επειδή στις 28/2/21 λήγει η Ασφαλιστική ενημερότητα ,σημαντικού αριθμού προστατευόμενων μελών ,Ασφαλισμένων του τ.ΤΑΥΤΕΚΩκαλό είναι να φροντίσουν οι Συνάδελφοι, την έγκαιρη ανανέωση στα κατά τόπους καταστήματα του τ.ΙΚΑ.

Ελπίζουμε μετά και της έντονες διαμαρτυρίες μας, προς τον eΕΦΚΑτο τ.ΤΑΥΤΕΚΩ, και το Υπουργείο Εργασίας ,να υπάρξει η αναγκαία υπευθυνότητα ,και να διορθωθεί η σωστή λειτουργία ,στα καταστήματα του τ.ΙΚΑ σε όλη την επικράτεια.

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...