Κυριακή 16 Μαΐου 2021

ΝΕΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ του ΠΟΛΙΤΗ. 13 ΜΑΙΟΥ 2021

 

Μετά από νεότερη προσφυγή ,προς τον Συνήγορο του Πολίτη, αφού την προηγούμενη γνωμοδότηση του, την αγνόησε το Υπουργείο και ο ΕΦΚΑ, ο Συνήγορος του Πολίτη ,με νεότερη απόφαση του ,στις 13/5/21 επανέρχεται προς το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, και τον ΕΦΚΑ και ζητά:

Την έκδοση ατομικών διοικητικών πράξεων ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ με βάση τον Ν. 4387/16 (Ν.Κατρουγκαλου) για κάθε έναν Συνταξιούχο, οι οποίες  θα εμπεριέχουν τον αναλυτικό τρόπο, και τα αποτελέσματα , του ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ της Σύνταξης, ώστε να δίνουν την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τα 

Ελέγξουν ,και να προσφύγουν κατά αυτών.

Μόνο κατ' αυτον τον τρόπο ,μπορεί να διασφαλιστεί με αποτελεσματικό τρόπο η ορθή τήρηση ,των βασικών αρχών που πρέπει να τηρεί η Δημόσια Διοίκηση κατά την δράση της, όσο και τα δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνει, το σύνολο των Πολιτών !

 

Μετά και από αυτήν την γνωμοδότηση - απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της αρχής ,Ανδρέα Ποττακη ,είναι καθήκον και υποχρέωση ,του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ, να συμμορφωθούν!

 

Εμείς αξιοποιούμε ,κάθε μέσον και τρόπο, για να επιβάλουμε την νομιμότητα και την διαφάνεια , παντού και σε όλα. 

Η Κυβέρνηση οφείλει, να σεβαστεί ,την νόμιμη απαίτηση των Συνταξιούχων.

Είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα , για την προστασία ,την διαφάνεια και νομιμότητα των Συνταξιοδοτικών και Ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και ΚΑΛΥΤΕΡΑ !

 

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...