Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΟΝΟ για τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

                                                  


Συνεχίζεται και για το 2022, η αφαίμαξη του εισοδήματος των Συνταξιούχων  παρά τις μεγαλόστομες, προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης, για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ για ΟΛΟΥΣ ,της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης!

 Έτσι στις 18/5/21 με το Ν. 4799/21, ψηφίστηκαν μια σειρά μειώσεων και φοροαπαλλαγών, για όλα τα κοινωνικά στρώματα ( φυσικά και νομικά πρόσωπα) και για όλα τα εισοδήματα, ακόμα και από μετοχές, μερίσματα, τεκμήρια, κ.λ.π, ενώ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ,επεκτάθηκε και για το 2022 ,η απαλλαγή από την Ειδική

Εισφορά Αλληλεγγύης, για ΟΛΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ και των Δ. Υπαλληλων!

 Αν για το 2021 υπήρχε ,λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοιου , ένα "φύλλο συκής", τώρα για τα εισοδήματα του 2022, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Όταν είναι γνωστό, ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης 2 έως 10%, επιβάλλεται για εισοδήματα άνω των 12.000 €, και αν υποθέσουμε ότι η μείωση παντός είδους εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών, θα είναι τόσο δραματική και το 2022 τότε δεν θα πλήρωνε κανείς τους, ειδική εισφορά αλληλεγγύης! 

Άρα η απαλλαγή όλων των άλλων κοινωνικών ομάδων ,εκτός των Συνταξιούχων και των Δ. Υπαλλήλων, και για το 2022, είναι μια εχθρική  ,ταξική, αντικοινωνική και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ κατά των Συνταξιούχων.

Η αναλογικότητα των φορολογικών βαρών, όλων των Πολιτών ,πάει 'περίπατο'.

Οι Συνταξιούχοι της χώρας μας, που φορτώθηκαν το μεγαλύτερο βάρος των  μνημονιακών περικοπών ,από οποιαδήποτε άλλη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, τώρα  εμπαίζονται και τιμωρούνται ξανά, από μια ανάλγητη Κυβερνητική πολιτική !

Την στιγμή μάλιστα ,που η ανεργία των Νέων είναι στα ύψη, και οι μισθοί στα  τάρταρα, οι Συνταξιούχοι που συντηρούν τα Παιδιά τους ,και τις οικογένειες τους  συνεχίζουν να επιβαρύνονται δυσανάλογα!

Οι Συνταξιούχοι, οι Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις και η ΑΓΣΣΕ, οφείλουν να δώσουν δυναμική, πολιτική και νομική απάντηση , σε αυτόν τον φορολογικό διαχωρισμό.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ,πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ!!

 

 

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...