Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ΩΡΑ 09:00 στο Υπουργείο Οικονομικών ΝΙΚΗΣ 5-7 ( ΣΥΝΤΑΓΜΑ )


Οι Συνταξιούχοι από όλους τους χώρους και Ασφαλιστικά Ταμεία, πραγματοποιούν ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στο Υπουργείο Οικονομικών την ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11/21 και ώρα 09:00.

Η απαίτηση και το αίτημά μας, είναι η ΔΙΚΑΙΗ και ΙΣΟΤΙΜΗ φορολόγηση των αναδρομικών του 11μήνου (Ιούνιος’15 έως Μάιος’16) όπως αυτή των αναδρομικών των Ειδικών Μισθολογίων (Δικαστικών Σωμ. Ασφαλείας, Πανεπιστημιακών κλπ) δηλαδή:

Με ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 20% και τίποτα άλλο 

Όπως είναι γνωστό τα αναδρομικά του 11μήνου, καταβλήθηκαν μετά την απόφαση του ΣτΕ, και αφορούν τα έτη 2015 και 2016. Δεδομένου ότι καταβλήθηκαν τον Οκτώβριο του ’20 και ΑΤΟΚΑ, για αυτό το λόγο δεν θα έπρεπε να φορολογηθούν ΚΑΘΟΛΟΥ, δηλαδή θα έπρεπε να γίνει συμψηφισμός των ΤΟΚΩΝ και των ΦΟΡΩΝ!

Αυτό δεν έγινε, για αυτό ζητήσαμε και ζητάμε να γίνει τουλάχιστον αυτοτελής φορολόγηση με συντελεστή 20%, όπως ακριβώς έγινε για τις άλλες κοινωνικές ομάδες!

Αντ’αυτού η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών επιμένει στη φορολόγηση, με τους προβλεπόμενους φορολογικούς συντελεστές των ετών 2015 και 2016 και μάλιστα αθροιζόμενα με τα εισοδήματα εκείνων των ετών!

Αυτή η άδικη , παράλογη, και τιμωρητική απόφαση, οδηγεί σε επιβολή φόρου που φθάνει σε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ-ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ έως το 48% των καταβαλλομένων αναδρομικών!

Επειδή θεωρούμε το αίτημά μας, απολύτως ΝΟΜΙΜΟ , ΔΙΚΑΙΟ και ΛΟΓΙΚΟ, που στηρίζεται στην Συνταγματική αρχή, της ισότητας όλων των Πολιτών, πραγματοποιούμε Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο   Υπουργείο Οικονομικών την Δευτέρα 29/11/21 και ώρα 09:00.

ΟΦΕΙΛΕΙ η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ επιτέλους να μας ακούσει!

ΟΦΕΙΛΕΙ να ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ το ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ μας.

ΟΦΕΙΛΕΙ να ΣΕΒΑΣΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΛΟΥΣ τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ και να τους αντιμετωπίσει ΙΣΟΤΗΜΑ ανεξάρτητα από την επαγγελματική ή κοινωνική ιδιότητα!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11/21 και ΩΡΑ 09:00

ΝΙΚΗΣ 5-7 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Η Ασφαλιστική ενημερότητα των προστατευομένων μελών (Συζύγων και Τέκνων) που λήγει στις 29-02-2024 ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ για όλα τα μέλη μας ...