Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ του Ν.4387/16, Ν 4670/20 και του ΣτΕ

 


Παρά τις υποσχέσεις και εξαγγελίες, του eΕΦΚΑ και του Υπουργού Εργασίας, συνεχίζονται οι εκκρεμότητες και τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ μας, από την εφαρμογή των Ν.4387/16 του Ν 4670/20  (Ν Κατρουγκαλου και Ν Βρουτση), αλλά και του ΣτΕ.

Συνεχίζεται  η κλοπή και υπεξαίρεση των δικαιούμενων αναδρομικών, από την κακή και λανθασμένη εφαρμογή των δυο αυτών Νόμων, αλλά και των αποφάσεων του ΣτΕ, και παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες μας, συνεχίζουν να μας αγνοούν, και να καθυστερούν την καταβολή των δικαιούμενων χρημάτων!

Δεν ακούν, και δεν σέβονται κανέναν και τίποτα! 

Δίνουν ανέξοδες υποσχέσεις, και δεν τις τηρούν!

Τροφοδοτούν τα ΜΜΕ, με 'ειδήσεις'  προπαγάνδας, εμπαίζοντας την Κοινωνία και τους Συνταξιούχους, που για ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ακούν, αλλά ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ!

Παρα μόνον ΑΓΡΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, και ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

1) Εκκρεμεί ακόμα μετα από 12 μήνες η απόφαση του ΣτΕ, για τα αναδρομικά του 11μηνου επι των ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ και των ΔΩΡΩΝ, για τα οποία αυθαίρετα η Κυβέρνηση δεν κατέβαλε μαζι με τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ των ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, όπως προέβλεπαν οι προηγούμενες αποφασεις του ΣτΕ!

2) Απαιτήσαμε να φορολογηθούν, αυτά τα μισά ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ των ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ  όπως των ειδικών μισθολογίων, δηλαδή με αυτοτελή συντελεστή 20%, και η Κυβέρνηση το ΑΠΕΡΡΙΨΕ κατηγορηματικά επιβάλλοντας φόρο που φθάνει έως το 48%!

3) Εκκρεμεί ο σωστός επανυπολογισμος των ΚΥΡΙΩΝΣΥΝΤΑΞΕΩΝ για περίπου 600 άτομα, της εθελουσίας 2006-2011, τα στοιχεία των οποίων τα προσκομίσαμε από τον Απρίλιο μήνα.

4) Εκκρεμούν τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ του λανθασμένου ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ των ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ του Ν 4387/16 από την 1/1/19 έως τον Φεβρουάριο η Μάρτιο του 2021.

5) Εκκρεμούν οι προσθήκες - προσμέτρηση - του πρόσθετου χρόνου η της παράλληλης ασφάλισης, για τον σωστό επανυπολογισμό των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ με βάση τον Ν 4670/20.

6) Εκκρεμούν οι επανεντάξεις ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ στον Ν 4387/16,(για όσους το έχουν ζητήσει) και αφορά κυρίως Συνταξιοδοτηθέντες, κοντά η μετα την 1/1/2016.

Τέλος συνεχίζουν να μην αναρτούν τα ενημερωτικά σημειώματα των ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ από τον Νοέμβριο μήνα, ώστε να ελεγχθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, ο τρόπος που έκαναν τον επανυπολογισμό αλλά και τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ του Ν.4670/20 , ειδικότερα για όσους είχαν 3/5  του Ν 4387/16, και έπρεπε να λάβουν και τα 2/5 του Ν.4670/20.

Για αυτό το τελευταίο θέμα, έχουν κάνει πολλά και σοβαρά λάθη και αυθαιρεσίες, και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν ακόμα αναρτήσει τα σχετικά ενημερωτικά, ωστόσο παρακολουθούμε από κοντά και καθημερινά το θέμα, και την εξέλιξη του.

Αυτές οι ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ, αυτές οι ΟΦΕΙΛΕΣ προς τους Συνταξιούχους μέλη μας, έπρεπε να έχουν ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ 'ΧΘΕΣ', και όχι να μας ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ως σύγχρονοι ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΙΔΕΣ!

Απαιτούμε την 'ΕΔΩ και ΤΩΡΑ' καταβολή όλων των εκκρεμών ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ.

ΦΘΑΝΕΙ  ΠΙΑ η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...