Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Νομοσχέδιο « ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ» αναδιοργάνωση αποδιοργάνωση του e- ΕΦΚΑ

                                     


                   

Οι τεράστιες λειτουργικές αδυναμίες του Υπερ-Ταμείου e- ΕΦΚΑ , ξαναμπαίνουν σε αναθεώρηση αναδιοργάνωση –αποδιοργάνωση – ιδιωτικοποίηση!

Το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη, όχι μόνο δεν διορθώνει κανένα από τα δομικά και γραφειοκρατικά προβλήματα του e- ΕΦΚΑ, απεναντίας αποδιοργανώνει και ιδιωτικοποιεί, σχεδόν όλες τις επιτελικές υπηρεσίες του, (Γ.Διευθύνσεις κλπ) και κυρίως βγάζει στην αγορά την ακίνητη περιουσία (κτήρια και οικόπεδα) του  e- ΕΦΚΑ !

Πάνω από 1000 κτήρια και οικόπεδα (ξενοδοχεία, πολυκατοικίες, Γραφεία κλπ) μεταφέρονται για «αξιοποίηση»- εκποίηση , σε εταιρεία που συστήνει ο  e- ΕΦΚΑ, χωρίς μάλιστα να προβλέπει καμία συμμετοχή εκπροσώπων εργαζομένων και Συνταξιούχων στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής της Εταιρείας!

Αυτών δηλαδή που είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των ακινήτων του  e- ΕΦΚΑ (στον οποίο έχουν ενσωματωθεί τα ακίνητα όλων των πρώην Ταμείων) μιας και ΟΛΑ αυτά έχουν αγοραστεί και πληρωθεί , από τις εισφορές Εργαζομένων και Συνταξιούχων.

Ας σημειωθεί ότι τα ακίνητα του  e- ΕΦΚΑ (των τέως Ταμείων μας) είναι το τελευταίο σοβαρό περιουσιακό στοιχείο , που μπορεί να αποτελεί, μια εξασφάλιση και εγγύηση , -ένα κεφάλαιο- για την καταβολή των Συντάξεών μας!

Τώρα βγαίνουν και αυτά στο σφυρί!

Την ώρα μάλιστα που ο e- ΕΦΚΑ, καταγράφει τεράστια ετήσια ελλείμματα! 

Με τέτοιες και μια σειρά άλλες ανάλογες επιλογές της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εργασίας, τίθεται πλέον σε κίνδυνο και σε σοβαρή αμφισβήτηση η βιωσιμότητα και το μέλλον των Συντάξεων και γενικότερα η Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας!

Το μέλλον των συντάξεών μας, προδιαγράφεται ζοφερό, και δύσκολο όσο θα εφαρμόζονται τέτοιες αντικοινωνικές πολιτικές!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε, να ακυρώσουμε τη διάλυση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...