Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ από τις ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ στη ΔΕΘ.



Απογοήτευση και πίκρα εισέπραξαν οι Συνταξιούχοι από την ομιλία του  Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για την οικονομική πολιτική του επόμενου έτους.

Είμαστε η μοναδική κοινωνικη ομάδα, που δεν ακούσαμε κάποια εξαγγελία για την βελτίωση της οικονομικής μας θέσης, για μια έστω μερική ανακούφιση και ελάφρυνση.

Παρά το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι μισοί Συνταξιούχοι που για 14η χρόνια δεν έχουν πάρει καμία ΑΥΞΗΣΗ (ένεκα προσωπικής διαφοράς) αλλά και οι υπόλοιποι που πήραν μια μικρή πραγματική αύξηση την 1/1/2023, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δοκιμάζονται σκληρά από την ανεξέλεγκτη ΑΚΡΙΒΕΙΑ και ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙΑ που σαρώνει μισθούς και Συντάξεις.

Δεν ακούσαμε κουβέντα, δεν αναγνωρίστηκε το δράμα που βιώνουμε και η τραγική  οικονομική μας θέση, παρά μόνο ότι θα ξαναδοθεί η "μισή αύξηση  που θα πάρουν μόνο οι μισοί" και το 2024.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν και μετά τις εκλογές, τα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι αλλά και Υπουργοί, καλλιεργούσαν στους Συνταξιούχους ένα κλίμα υποσχέσεων και προσδοκιών για μερική έστω ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ και ΛΥΣΗ κάποιων ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ μας,όπως, η προσωπική διαφορά, τα αναδρομικά του 11μηνου, η μείωση της ΕΑΣ, η μείωση της εισφοράς ΥΓΕΙΑΣ και συμμετοχής στα φάρμακα κλπ, αλλά δυστυχώς 

ο Κος Πρωθυπουργός, όλα αυτά τα " ξέχασε" και ΜΑΖΙ ΞΕΧΑΣΕ και τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. Αποδείχθηκε ότι όλα αυτά που λέγονταν, ήταν ένα φθηνό προπαγανδιστικό  παιχνιδι για να ξεγελαστούν μια ακόμα φορά οι Συνταξιούχοι ενόψει των Αυτοδιοικητικών  Εκλογών και των Ευρωεκλογών που ακολουθούν.

Πως όμως να ξεγελάσεις την δυστυχία και τη φτώχεια, που βιώνουμε και που μέρα  με την ημέρα αυξάνεται και γίνεται απελπιστική, γιατι η Σύνταξη φθάνει δεν φθάνει έως τις 15 του μήνα !

Με τα επετειακά και εποχικά market pass - κουπόνια - των 200-250-300€ που και αυτά  δίνονται σε λίγους, δεν αντιμετωπίζεται το τεράστιο έλλειμμα, το τεράστιο κόστος ζωής, σε βασικά προϊόντα διατροφής, σε φάρμακα και σε γιατρούς.

Το φθινόπωρο δείχνει τα 'δόντια' της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ο επερχόμενος χειμώνας με τα ΚΑΥΣΙΜΑ και την ΕΝΕΡΓΕΙΑ θα είναι ιδιαίτερα άγριος, γι αυτο και απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα, όπως αναστολή- μηδενισμός- του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και στη ενέργεια.

Φθανει πια η ΚΟΡΟΙΔΙΑ !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

ΑΛΛΑΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ -ΠΑΤΑΞΗ της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ΕΣΥ - ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. 


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...