Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ αλλά και ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ στον ΕΦΚΑ

                                         

Ποτέ επιτέλους θα αποδεχθούν την πρόταση μας και θα φτιάξουν την ηλεκτρονικη εφαρμογή ώστε σε ένα σημείο με μια αίτηση να ξεκινούν και να ολοκληρώνονται ολες οι διαδικασίες για τις Συνταξιοδοτικές παροχές του ΕΦΚΑ. (ΚΥΡΙΑ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ και ΕΦΑΠΑΞ).

Γιατί να χρειάζεται να αποστείλει η να υποβάλει ο Συνταξιούχος σε τρεις διαφορετικές υπηρεσίες, της ίδιες αιτήσεις και δικαιολογητικά, ενώ όταν εκδοθεί η απόφαση της ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, να την υποβάλει - αποστείλει ξανά σε δυο σημεία, για την καταβολή της ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ και του ΕΦΑΠΑΞ !

Οι ίδιες διαδικασίες απαιτούνται και για της μεταβιβάσεις Σύνταξεων ,(Συνταξεις ΧΗΡΕΙΑΣ).

Εκτός από την ταλαιπωρία και τα έξοδα που υφίσταται ο Συνταξιούχος, τεράστιο είναι επίσης το κόστος αλλά και η γραφειοκρατία που προκαλείται στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα χρονοβόρες και καθυστερημένες αποφάσεις χορήγησης αυτών των παροχών.

Είναι πράγματι να απορεί κανεις, γιατί δεν αξιοποιούνται οι δυνατότητες που εν έτη 2023 δίνει η τεχνολογία ώστε να ξεριζωθεί άμεσα και για πάντα αυτή η " γάγγραινα" που βασανίζει, που ταλαιπωρεί και κοστίζει πανακριβα στους Ασφαλισμένους.

Μια εφαρμογή και ένα πρόγραμμα που θα ανακουφίσει τους Ασφαλισμένους και εργαζόμενους του ΕΦΚΑ και ταυτόχρονα  θα εξοικονομήσει τεράστιους πόρους - χρήματα .

Ποσό ισχυρά είναι τα συμφέροντα, και το βόλεμα μερικών μερικών, που κρατούν τον ΕΦΚΑ και τη χώρα στην υπανάπτυξη και στην οπισθοδρόμηση ; 

Ποσό άτολμη και υποταγμένη, σε αυτά  είναι η Κυβέρνηση ;

Πόση υποκρισία υπάρχει, όταν από την μια κόβει δραματικα της Συνταξεις, αλλά από την άλλη κατασπαταλά τα χρήματα του ΕΦΚΑ στα πιράνχας της γραφειοκρατίας !

57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...