Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 Αυξήσεις κοροϊδίας και εμπαιγμού των Συνταξιούχων, που έφθασαν δεν έφθασαν τα 20-30 € και αυτά για όσους δεν είχαν προσωπική διαφορά !

Τα υπόλοιπα της αύξησης του 3% τα έφαγε ο ΦΟΡΟΣ και η ΕΑΣ, γιατί και η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, διατηρείται ακέραιη παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για την κατάργηση της, αλλά και οι φορολογικοί συντελεστές παρέμειναν αμετάβλητοι και υψηλοί , έτσι η ΑΥΞΗΣΗ του 3%, έγινε στο τέλος 1,5%!

Ακόμα χειρότερα, σε αρκετές περιπτώσεις που το νέο ποσό των Συντάξεων ξεπέρασε για λίγο το ποσό των 1400,01 η των 1700,01 €, τότε λόγω διπλασιασμού της κλίμακας της ΕΑΣ από 3% σε 6%, στο τέλος προκύπτει ΜΕΙΩΣΗ της Σύνταξης σε σχέση με αυτή πριν  την Αύξηση !

Αυτά είναι τα τραγελαφικά αποτελέσματα της φορολογικής πολιτικής της  Κυβέρνησης, που είναι στην κυριολεξία για “γέλια και για κλάματα”.Όσοι δε Συνάδελφοι είχαν προσωπική διαφορά “χρέος”, συνέχισαν για 15η χρονιά να μην παίρνουν καμία απολύτως αύξηση, παρά μόνο ένα εφάπαξ βοήθημα των 100€, 150€ ή 200€, το λεγόμενο επίδομα προσωπικής διαφοράς ή αλλιώς επίδομα φτώχειας!

Σε περιπτώσεις  συναδέλφων που δεν έλαβαν ούτε αυτό το πενιχρό βοήθημα, υπάρχει η δυνατότητα να δουν το λόγο για τον οποίο εξαιρέθηκαν στην ιστοσελίδα του eΕΦΚΑ: http://efka.gov.gr/elegxosdikaiomatos.php

Με τις αυξήσεις αυτές και με την ακρίβεια να καλπάζει, οι Συνταξιούχοι οδηγούνται στην εξαθλίωση και φτώχεια! Γι’ αυτό :

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ για ΟΛΟΥΣ στο ύψος του ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ!
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΕΑΣ, μείωση φορολογικών συντελεστών Συνταξιούχων.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!



57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...