Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ


   
Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη  ανακοίνωση  μας, τα εκκαθαριστικά σημειώματα τις 1/1/19 με τις επανυπολογισμενες συντάξεις ,έχουν πολλά και σοβαρά λάθη, ΟΛΑ σε βάρος των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ! Η προχειρότητα είναι τόσο εμφανής ,που σε αρκετών συναδέλφων αναφέρεται ως πρώην φορέας το ΤΑΠ-ΟΤΕ, και σε άλλους ο ΟΤΕ ,με σημαντικές  οικονομικές διάφορες, παρά το γεγονός ότι έχουν περίπου τα ίδια οικονομικά και ασφαλιστικά δεδομένα.
Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά κυρίως γιατί ,δεν έχουν υπολογισθεί σωστά ,μια σειρά  από κρίσιμα δεδομένα, που διαμορφώνουν το ποσοστό αναπλήρωσης ,και ως εκ τούτου το ανταποδοτικό ποσό τις σύνταξης, προτείνουμε να υποβληθεί ,προς τον ΕΦΚΑ το  παρακάτω κείμενο ένστασης.

 Σε κάθε περίπτωση ,είναι αναγκαίο και απαραίτητο ,με πολιτική - κυβερνητική απόφαση να διορθωθούν ,όλα τα λάθη και οι ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ που έγιναν, και συνεχίζουν να γίνονται σε βάρος των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ , οι οποίοι πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν σχεδόν αποκλειστικά , τις μνημονικές περικοπές, και τα βάρη τις κρίσης.


     Συνάδελφοι, 
     για την Ενσταση -Αίτηση Θεραπείας κατά του μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος αφού μπούμε στην ηλεκτρονική σελίδα
και αφού συμπληρώσουμε τα πληροφοριακά μας στοιχεία συνεχίζουμε από 
"...σας υποβάλλω για τους  παρακάτω λόγους :"
     1. Ο συντάξιμος μισθός της 12/5/16  που υπάρχει στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα δεν συμπεριέλαβε το οικογενειακό επίδομα, καθώς και το αναλογούν ποσοστό από τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, για τα οποία έχω καταβάλλει εισφορές και μάλιστα αυξημένες μετά το 1990  για όλον τον εργασιακό μου βίο.
     2. Δεν έχουν υπολογιστεί σωστά τα ποσοστά αναπλήρωσης βάσει του Ν. 4387/16 και κυρίως τα ποσοστά αναπλήρωσης  λόγω αυξημένων εισφορών (36%) άρθρο 30 του Ν.4387/16 από το έτος 1990 μέχρι την ημέρα συνταξιοδότησής μου.
     3. Το μηνιαίο ενημερωτικό Σημείωμα που αναρτήσατε δεν πληρεί τις προϋποθέσεις νέας συνταξιοδοτικής απόφασης ούτε συνιστά κατά τον Νόμο Ατομική Διοικητική Πράξη ως οφείλατε να μου είχατε επιδώσει, σύμφωνα με τον Νόμο και τις αυστηρές συστάσεις του συνηγόρου του Πολίτη με αποτέλεσμα να μου στερείτε το δικαίωμα άσκησης των νομίμων δικαιωμάτων μου ενώπιον Αρχών και Δικαστηρίων. 
     Κατόπιν των ανωτέρω και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου αιτούμαι να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την έκδοση ορθής ατομικής συνταξιοδοτικής απόφασης λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω , και την ισχύουσα Νομοθεσία.

Υστερόγραφο: όσοι έχουν αρνητική προσωπική  διαφορά στο ενημερωτικό τους σημείωμα στην παραπάνω αίτηση-ένσταση να συμπεριλάβουν και την παρακάτω παράγραφο :
     4. Οι κρατήσεις υπέρ Ασθενείας (6%) και οι κρατήσεις υπέρ Ειδ. Εισφοράς Αλληλεγγύης δεν γίνονται στο 1/5 της προσωπικής διαφοράς που μου καταβάλλεται από 1/1/19 αλλά σε όλο το ποσό της προσωπικής διαφοράς (5/5) που θα ολοκληρωθεί το 2023.
     
    Οι εκπρόσωποι της Ενωτικής-Ανανεωτικής Παράταξης Συνταξιούχων ΟΤΕ

            ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΓΙΩΡΓΟΣ - ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ                       


57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967

                                        21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ. Ανοιχτές ακόμα οι πληγές πο...